RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jihočeské kynuté koláče

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jihočeské kynuté koláče, recepty Jihočeské kynuté koláče, Jihočeské, kynuté, koláče


Recept na Jihočeské kynuté koláče

Recept na Jihočeské kynuté koláče je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě Jihočeské kynuté koláče budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
80dkg hladká mouka 30g droždí (3/4 kostky) špetka soli 10dkg cukr písek 500ml vlažné mléko 25g sádlo 25g máslo 3 žloutky 50ml sodovka, minerálka (klidně i s příchutí) Na potření: 1 žloutek 1 lžíce oleje 1 lžíce mléka.

Jihočeské kynuté koláče
Zvětšit obrázek

Recept na Jihočeské kynuté koláče

Recept na Jihočeské kynuté koláče:
Smícháním 450g mouky, droždí, soli, cukru a teplého mléka připravíme řidší zákvas, který necháme cca 15 min. vzejít. Poté přidáme žloutky, minerálku a zbytek mouky, nakonec zapracujeme rozpuštěné sádlo a máslo. Řádně propracujeme, aby se nelepilo na stěny mísy. Mělo by být měkčí a vláčné. Těsto lehce poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme cca 30min. kynout. Z těsta navážíme asi 50g kousky ( této dávky bylo asi 34-35 koláčů), které v dlani uválíme do bochánků. Bochánky na tácu necháme cca 20min. odkynout. Plech vytřeme sádlem či vyložíme pečicím papírem, na plech dáme v dostatečném rozestupu bochánky (cca 8-9ks na větší plech) a pomoučněným rovným dnem skleničky (ideální je kilové závaží ze starých vah) a pokud se vám těsto na dno sklenky lepí,obalte jej čistou utěrkou..Vytlačíme bochánek do podoby koláče. Případně prsty opravíme okraje či roztáhneme do stran. Správně vykynuté těsto by se nemělo zpátky smršťovat, mělo by držet daný tvar. Plníme dle chuti tvarohovou, povidlovou, makovou nádivkou a podobně…sypat drobenkou… Okraje potřeme rozmíchaným žloutkem s mlékem a olejem. Pečeme asi 12 - 15min na 170°C, horké koláče po vytažení potřeme po okrajích čistou vodou (zvláční a zůstanou déle měkké).

Poznámka k receptu na Jihočeské kynuté koláče:
Vyfocené koláče jsou s hruškovými pečenými povidly a sypané drobenkou s mletými ořechy. Pokud používáme povidla či marmeládu, je dobré přimíchat několik lžic strouhánky či drcených dětských piškotů, aby při pečení nevytékaly. Tvaroh nepoužíváme vaničkový, je příliš řídký.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jihočeské kynuté koláče, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Wolfen
  • Datum vložení: 18.11.2012
  • Počet porcí: 34-35
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: 80dkg hladká mouka 30g droždí (3/4 kostky) špetka soli 10dkg cukr písek 500ml vlažné mléko 25g sádlo 25g máslo 3 žloutky 50ml sodovka, minerálka (klidně i s příchutí) Na potření: 1 žloutek 1 lžíce oleje 1 lžíce mléka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jihočeské kynuté koláče, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jihočeské kynuté koláče - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jihočeské kynuté koláče

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist