|
Recept na Jihočeské kynuté koláče
Recept na Jihočeské kynuté koláče je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Jihočeské kynuté koláče budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
80dkg hladká mouka 30g droždí (3/4 kostky) špetka soli 10dkg cukr písek 500ml vlažné mléko 25g sádlo 25g máslo 3 žloutky 50ml sodovka, minerálka (klidně i s příchutí) Na potření: 1 žloutek 1 lžíce oleje 1 lžíce mléka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jihočeské kynuté koláče
Recept na Jihočeské kynuté koláče: Smícháním 450g mouky, droždí, soli, cukru a teplého mléka připravíme řidší zákvas, který necháme cca 15 min. vzejít. Poté přidáme žloutky, minerálku a zbytek mouky, nakonec zapracujeme rozpuštěné sádlo a máslo. Řádně propracujeme, aby se nelepilo na stěny mísy. Mělo by být měkčí a vláčné. Těsto lehce poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme cca 30min. kynout. Z těsta navážíme asi 50g kousky ( této dávky bylo asi 34-35 koláčů), které v dlani uválíme do bochánků. Bochánky na tácu necháme cca 20min. odkynout. Plech vytřeme sádlem či vyložíme pečicím papírem, na plech dáme v dostatečném rozestupu bochánky (cca 8-9ks na větší plech) a pomoučněným rovným dnem skleničky (ideální je kilové závaží ze starých vah) a pokud se vám těsto na dno sklenky lepí,obalte jej čistou utěrkou..Vytlačíme bochánek do podoby koláče. Případně prsty opravíme okraje či roztáhneme do stran. Správně vykynuté těsto by se nemělo zpátky smršťovat, mělo by držet daný tvar. Plníme dle chuti tvarohovou, povidlovou, makovou nádivkou a podobně…sypat drobenkou… Okraje potřeme rozmíchaným žloutkem s mlékem a olejem. Pečeme asi 12 - 15min na 170°C, horké koláče po vytažení potřeme po okrajích čistou vodou (zvláční a zůstanou déle měkké).
Poznámka k receptu na Jihočeské kynuté koláče: Vyfocené koláče jsou s hruškovými pečenými povidly a sypané drobenkou s mletými ořechy. Pokud používáme povidla či marmeládu, je dobré přimíchat několik lžic strouhánky či drcených dětských piškotů, aby při pečení nevytékaly. Tvaroh nepoužíváme vaničkový, je příliš řídký.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jihočeské kynuté koláče, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Wolfen
- Datum vložení: 18.11.2012
- Počet porcí: 34-35
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 80dkg hladká mouka 30g droždí (3/4 kostky) špetka soli 10dkg cukr písek 500ml vlažné mléko 25g sádlo 25g máslo 3 žloutky 50ml sodovka, minerálka (klidně i s příchutí) Na potření: 1 žloutek 1 lžíce oleje 1 lžíce mléka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jihočeské kynuté koláče,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jihočeské kynuté koláče - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jihočeské kynuté koláče
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|