|
Recept na Jihočeská lepenice
Recept na Jihočeská lepenice je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Jihočeská lepenice budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg brambor 500 g kysaného zelí 2 cibule 4 lžíce sádla špetka cukru drcený kmín sůl 1 šálek horkého mléka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jihočeská lepenice
Recept na Jihočeská lepenice: Oloupané a omyté brambory rozkrájíme,zalijeme horkou vodou,osolíme,přidáme trochu drceného kmínu a uvaříme doměkka. Pak vodu slijeme,brambory zalijeme horkým mlékem,rozstouchame a umícháme hladkou kaši. Kysané syrové zelí překrájíme ,třetinu odebereme a zbytek podusíme na jedné cibulce,kterou jsme si nasekali nadrobnoa osmahli na kousku sádla. Zelí ochutíme solíkmínem,případně cukrem,zalijeme vodou a dusíme doměkka.Dušené zelí vmícháme do bramborové kaše,přidáme i odložené syrové zelí a povrch posypeme dozlatovaosmaženými cibulkovými prstýnky. Lepenici podáváme s klobásou, uzeným masem,jitrnicí nebo prejtem.
Poznámka k receptu na Jihočeská lepenice: Pocházím z JČ, takže Kočičák - naše moc oblíbené jídlo. Maminka ho dělala jedině z kaše (místo mléka smetanu -výtečné!), na kočičák dát hodně smažené cibulky -mňamka.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jihočeská lepenice, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Klarak
- Datum vložení: 03.10.2009
- Počet porcí: 10 kusů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 1 kg brambor 500 g kysaného zelí 2 cibule 4 lžíce sádla špetka cukru drcený kmín sůl 1 šálek horkého mléka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jihočeská lepenice,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jihočeská lepenice - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jihočeská lepenice
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|