|
Recept na Jidášky - hrnkový recept
Recept na Jidášky - hrnkový recept je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Jidášky - hrnkový recept budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 hrnky polohrubé mouky 1/2 hrnku mléka 6 lžic pískového cukru 1/2 kostky másla nebo hery 1 kostka droždí (nebo pytlíček droždí s modrým ptáčkem) 1 žloutek 1 balíček vanilkového cukru 2 kávové lžičky strouhané citronové kůry 3 polévkové lžíce citronové šťávy 2 polévkové lžíce medu špetka muškátového oříšku špetka soli 1 vejce na potření vánočky rozinky - dle chuti plátky loupaných mandlí - na posypání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jidášky - hrnkový recept
Recept na Jidášky - hrnkový recept: Nejprve necháme vzejít kvásek - vlažné mléko, rozdrobené droždí, lžíce cukru a lžíce mouky. V míse smícháme mouku, sůl, cukr, vanilkový cukr, citr. kůru a citronovou šťávu, muškátový oříšek, přidáme žloutek a vykynutý kvásek - krátce prohněteme. Přidáme rozinky a nakonec rozehřáté (ne horké) máslo. Vypracujeme těsto. Vytvarujeme bochánek, který necháme vykynout. Pak trhám kousky těsta, ze kterých nejprve vytvořím "hady" a znich tvaruji takové spirálky. Vložíme na plech s pečícím papírem, posypeme omytými mandlemi a já peču cca 40 min (mám starší troubu). Jinak doba pečení bude zřejmě o polovinu kratší. Chvilku před koncem pečení pomažu jidášky rozkevdlaným vajíčkem. Jidášků většinou vytvořím 30. Podle toho jak je dělám zrovna velké.
Poznámka k receptu na Jidášky - hrnkový recept: Alexiss: já mám už takovou starší troubu tak se bohužel orientuji podle ní, je možné že by jinak pečení trvalo menší dobu, ale to nemám vyzkoušené... ale v receptu upravím.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jidášky - hrnkový recept, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rozinka1
- Datum vložení: 12.06.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 3 hrnky polohrubé mouky 1/2 hrnku mléka 6 lžic pískového cukru 1/2 kostky másla nebo hery 1 kostka droždí (nebo pytlíček droždí s modrým ptáčkem) 1 žloutek 1 balíček vanilkového cukru 2 kávové lžičky strouhané citronové kůry 3 polévkové lžíce citronové šťávy 2 polévkové lžíce medu špetka muškátového oříšku špetka soli 1 vejce na potření vánočky rozinky - dle chuti plátky loupaných mandlí - na posypání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jidášky - hrnkový recept,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jidášky - hrnkový recept - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jidášky - hrnkový recept
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|