|
Recept na Jidáše bez lepku, mléka a vajec
Recept na Jidáše bez lepku, mléka a vajec je zařazen v kategorii moučníky - dia a bezlepkové.
K přípravě Jidáše bez lepku, mléka a vajec budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm bílá bez lepku) 1 lžička xanthanu nebo guaru 75 g cukru 60 g oleje 250-280 ml vlažné vody 3 vrchovaté lžíce instantního nápoje Zajíc 2 lžíce rumu 1 lžíce citronové šťávy citronová kůra 1.5 lžičky sušeného droždí tekutý med na potření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jidáše bez lepku, mléka a vajec
Recept na Jidáše bez lepku, mléka a vajec: Instantní nápoj Zajíc rozpustíme ve vlažné vodě, přidáme lžíci cukru a sušené droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Přilijeme jej do mísy, ve které jsme smíchali mouku, xanthan či guar, cukr a citronovou kůru. Přidáme olej, citronovou šťávu a rum a zaděláme pevnější těsto. To důkladně propracujeme, vyklopíme na vál a rozdělíme na kousky, které vyválíme na válečky silné asi jako prst. Ty poté stáčíme do spirálek, esíček, či uzlíků. Hotové tvary přenášíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme asi 40 minut nakynout. Upečeme v troubě vyhřáté na 160 °C dorůžova. Po upečení jidáše ještě horké potřeme rozehřátým řídkým medem.
Poznámka k receptu na Jidáše bez lepku, mléka a vajec: Inspiraci pro tvorbu jidášů jsem čerpala na těchto stránkách, těsto jsem musela přizpůsobit dietě bez lepku, mléka a vajec. Jidášky je nejlepší sníst čerstvé, do druhého dne trochu ztvrdnou, což je obecná vlastnost bezlepkového pečiva, obzvlášť pokud je bez vajec. Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jidáše bez lepku, mléka a vajec, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: petram
- Datum vložení: 22.05.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dia a bezlepkové
- Suroviny: 400 g bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm bílá bez lepku) 1 lžička xanthanu nebo guaru 75 g cukru 60 g oleje 250-280 ml vlažné vody 3 vrchovaté lžíce instantního nápoje Zajíc 2 lžíce rumu 1 lžíce citronové šťávy citronová kůra 1.5 lžičky sušeného droždí tekutý med na potření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jidáše bez lepku, mléka a vajec,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jidáše bez lepku, mléka a vajec - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jidáše bez lepku, mléka a vajec
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|