|
Recept na Jetelová polévka
Recept na Jetelová polévka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Jetelová polévka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4hrsti čerstvého jetele-použít listy i květy 1 hrst řeřichy 2 větší brambory 1 lžíce másla 1 lžíce oleje 2 lžíce hladké celozrnné mouky 1 lžička citronové šťávy zeleninový vývar sůl pepř na ozdobu mohou být květy karafiátu, nebo jiné jedlé květy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jetelová polévka
Recept na Jetelová polévka: Na oleji s máslem orestujeme omytý jetel, zaprášíme ho moukou a zalijeme vývarem, necháme vařit. Pak přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a až se nám brambory uvaří doměkka, tak polévku promixujeme tyčkovým mixerem a dochutíme pár kapkami citronové šťávy, řeřichou a necháme už jen chvilku povařit.
Poznámka k receptu na Jetelová polévka: Polévka je z časopisu Glanc a protože mě zaujala a jsem zvědavá na její chuť, dala jsem jí i vám-třeba budete zvědaví na chuť jako já. Musím však počkat na ten jetel, abych jí mohla uvařit a vyfotit. Polévku můžeme ještě ozvláštnit pšenicí, kterou si dáme na pár dní naklíčit a přidáme jí k polévce a na ozdobu můžeme dát nějaké jedlé květy- ať žije jaro!!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jetelová polévka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 14.06.2013
- Počet porcí: 2 litry
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 4hrsti čerstvého jetele-použít listy i květy 1 hrst řeřichy 2 větší brambory 1 lžíce másla 1 lžíce oleje 2 lžíce hladké celozrnné mouky 1 lžička citronové šťávy zeleninový vývar sůl pepř na ozdobu mohou být květy karafiátu, nebo jiné jedlé květy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jetelová polévka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jetelová polévka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jetelová polévka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|