Recept na Jemný bramborový krém s liškami a slaninou
Recept na Jemný bramborový krém s liškami a slaninou je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Jemný bramborový krém s liškami a slaninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g brambor hrst lišek 100 ml smetany 50 g libové anglické slaniny 1 litr vývaru 1 lžíce másla sůl petrželka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jemný bramborový krém s liškami a slaninou
Recept na Jemný bramborový krém s liškami a slaninou: Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Vývar přivedeme k varu, vložíme brambory a vaříme doměkka. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme lišky, osolíme, malinko podlijeme vodou a dusíme je též doměkka. Udržujeme je teplé. Když jsou brambory měkké, rozmixujeme je a polévku zjemníme smetanou. Slaninu nakrájíme na úzké proužky, nasucho je opečeme na pánvičce a necháme odsát tuk, nejlépe na kuchyňské papírové utěrce. Polévku rozdělíme na talíře a do každého dáme opečenou slaninu, lišky a ozdobíme petrželkou.
Poznámka k receptu na Jemný bramborový krém s liškami a slaninou: Kdo nemá rád nebo nemůže slaninu, může ji vynechat.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jemný bramborový krém s liškami a slaninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: maris
- Datum vložení: 06.09.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 500 g brambor hrst lišek 100 ml smetany 50 g libové anglické slaniny 1 litr vývaru 1 lžíce másla sůl petrželka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jemný bramborový krém s liškami a slaninou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jemný bramborový krém s liškami a slaninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jemný bramborový krém s liškami a slaninou
|
|