|
Recept na Jemné domácí houskové knedlíky
Recept na Jemné domácí houskové knedlíky je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Jemné domácí houskové knedlíky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Droždí - jen tolik, co se vejde na lžičku (max- 1/4 kostky), mléko 250 ml, vejce 1 ks, polohrubá mouka 350 g(i více), housky / rohlíky 2 ks, sůl. Voda na uvaření, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jemné domácí houskové knedlíky
Recept na Jemné domácí houskové knedlíky: Droždí rozdrobíme do mísy, mírně posolíme a necháme pár minut stát, až se droždí rozteče. Poté přilijeme vlažné mléko, přidáme vejce a rozmícháme. Přisypeme trochu mouky, rozmícháme, znovu přisypeme mouku smíchanou se solí a vypracujeme (vařečkou / robotem) hladké nelepivé těsto. Pak do těsta zapracujeme na kostky nakrájené housky ( je lepší mít kostky již ztvrdlé ). Dáme kynout na teplé místo. Vykynuté těsto přendáme na pomoučněný vál, rozdělíme na dva díly. Z každého vytvarujeme bochánek (postup tvarování v poznámce), necháme chvíli kynout (asi 5min ) a uděláme šišky, které necháme dokynout na válu. Ve velkém ( širokém ) hrnci si zavaříme vodu, osolíme a vložíme nakynuté šišky knedlíků. Vaříme pod pokličkou 8 min., pak oba knedlíky ve vodě obrátíme a vaříme dalších 8 min. Hotové vyjmeme na vál, ihned rozřízneme nití v půli, propícháme vidlicí a necháme vypářit. Ještě vlažné knedlíky potřeme zhora kouskem másla, nebo troškou oleje - knedlíky se pak k sobě nelepí při napařování. Já napařuji vcelku ( tedy pokud je hned nekonzumujeme ) a pak teprve krájím nití na plátky. Ale lze samozřejmě napařovat i knedlíky předem nakrájené na plátky. Knedlíky jsou jemné a nadýchané a hodí se zvláště k omáčkám. Ale kachnu taky snesou ;-) :-))
Poznámka k receptu na Jemné domácí houskové knedlíky: Já si krájím housky / rohlíky do zásoby, když zbydou a není o ně zájem, nechávám řádně usušit, ukládám do sklenice s víčkem a mám vždy v zásobě při dělání knedlíků, knedlíčků do polévek,aj. Když je při dělání knedlíků po ruce pouze čerstvé pečivo, nakrájím ho na kostky, dám do misky,vložím do mikrovlnky ( nepřiklopené ) zapnu na plný výkon na 30 - 50 sec. ( čas neurčím, je to podle výkonu mikrovlnky ) - kostky musí být horké, ale ještě měkké a musí z nich jít pára. Promíchám, nechám vystydnout a mám krásně sušené kostky do knedlíků. Než zadělám těsto tak jsou akorát. Postup na tvarování knedlíků najdete tady - http://www.toprecepty.cz/recept/19591-knedliky--ho....
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jemné domácí houskové knedlíky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 26.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: Droždí - jen tolik, co se vejde na lžičku (max- 1/4 kostky), mléko 250 ml, vejce 1 ks, polohrubá mouka 350 g(i více), housky / rohlíky 2 ks, sůl. Voda na uvaření, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jemné domácí houskové knedlíky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jemné domácí houskové knedlíky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jemné domácí houskové knedlíky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|