|
Recept na Jemná cuketová omáčka s gorgonzolou
Recept na Jemná cuketová omáčka s gorgonzolou je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Jemná cuketová omáčka s gorgonzolou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 menší cuketa cca 80- 100g gorgonzoly ( o něco méně třeba nivy, která je slanější) 2 jarní cibulky cca 5 plátků slaniny nebo šunky 100ml mléka nebo smetany na vaření 2 stroužky česneku čerstvá bazalka kousek másla sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jemná cuketová omáčka s gorgonzolou
Recept na Jemná cuketová omáčka s gorgonzolou: Cibulky, slaninu a cuketu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi nejprve orestujeme slaninu, poté přidáme bílé části cibulek, necháme zesklovatět a pak přihodíme kostičky cukety. Osolíme, opepříme a cca 5 minut mícháme a restujeme. Podlijeme asi 100ml vody nebo zeleninového vývaru a dusíme doměkka. Asi 2 minutky před dovařením do směsi rozmačkáme česnek a dáme i zelené části cibulek. Poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem, do požadované hustoty naředíme mlékem nebo smetanou, rozdrobíme do omáčky gorgonzolu a necháme ji zcela rozpustit. Nakonec vmícháme posekanou bazalku.
Poznámka k receptu na Jemná cuketová omáčka s gorgonzolou: Omáčka se hodí třeba na těstoviny a kdo chce, přidá si i kus masa :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jemná cuketová omáčka s gorgonzolou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 07.08.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: 1 menší cuketa cca 80- 100g gorgonzoly ( o něco méně třeba nivy, která je slanější) 2 jarní cibulky cca 5 plátků slaniny nebo šunky 100ml mléka nebo smetany na vaření 2 stroužky česneku čerstvá bazalka kousek másla sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jemná cuketová omáčka s gorgonzolou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jemná cuketová omáčka s gorgonzolou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jemná cuketová omáčka s gorgonzolou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|