|
Recept na Jelení roštěnky alla saltimbocca
Recept na Jelení roštěnky alla saltimbocca je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Jelení roštěnky alla saltimbocca budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 roštěnky z jelena ( může se klidně použít i hovězí) 10 listů šalvěje 4 plátky sušeného pršutu nebo jiné sušené šunky 150ml bílého vína 100ml vývaru 2 stroužky česneku kousek másla 1PL hladké mouky sůl pepř olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jelení roštěnky alla saltimbocca
Recept na Jelení roštěnky alla saltimbocca: Roštěnky mírně naklepeme, po stranách nařízneme. Osolíme, opepříme, na každý kus masa položíme 2 listy šalvěje a překryjeme plátkem šunky. Upevníme párátky ( viz. fotopostup). Na oleji maso zprudka z obou stran opečeme dohněda, můžeme přidat zbytek šunky a šalvěje, podlijeme nejprve vínem, necháme odpařit a poté přilijeme vývar. Přiklopíme a pozvolna, za občasného podlití, dusíme doměkka. Nakonec přidáme prolisovaný česnek. Poté maso vymeme, přiklopíme, aby neoschlo, máslo a mouku dobře prohněteme a tímto výpek zahustíme. Provaříme a vrátíme maso zpět. Nezapomeňte na párátka :-)
Poznámka k receptu na Jelení roštěnky alla saltimbocca: A tady trocha informací: Saltimbocca alla Romana - je italské jídlo typické pro Řím, oblíbené také v Jižním Švýcarsku, Španělsku a Řecku. Název vznikl ze tří italských slov "saltare" - skákat, "in bocca" - do pusy. Označení "skočit do pusy" dosvědčuje, jak na tento voňavý pokrm již netrpělvě čeká naše pusa, jen do ní skočit. Je připravován z telecího, kuřecího nebo i vepřového plátku masa, na který je přiložen plátek šunky "prosciutta" a lístky šalvěje. Tento balíček je osmahnut buď jako plátek nebo smotán do roličky ("involtini"). Pak je marinován ve víně či oleji nebo jen slané vodě, v závislosti na zvyklostech té oblasti, kde je připravován. Někdy bývá ještě ozdoben kapary. Nejznámější z těchto jídel je "Saltimbocca alla Romana", původem z Brescia - města v severní Lombardii. Je připravován z telecího masa, prosciutta nebo parmské šunky se šalvějí. Je obvykle smotán i do roliček. Plátky případně roličky jsou před podáváním, dle tradičního receptu, přelity omáčkou připravenou z vína Marsala a másla.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jelení roštěnky alla saltimbocca, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 16.06.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 4 roštěnky z jelena ( může se klidně použít i hovězí) 10 listů šalvěje 4 plátky sušeného pršutu nebo jiné sušené šunky 150ml bílého vína 100ml vývaru 2 stroužky česneku kousek másla 1PL hladké mouky sůl pepř olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jelení roštěnky alla saltimbocca,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jelení roštěnky alla saltimbocca - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jelení roštěnky alla saltimbocca
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|