|
Recept na Jelení kýta s plněnou hruškou
Recept na Jelení kýta s plněnou hruškou je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Jelení kýta s plněnou hruškou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
700g jelení kýta 10 kuliček pepře 10 kuliček nového koření 6 bobulek jalovce 1 citrón 1 velká cibule 50g celeru 3 mrkve 1 lžíce cukru 80g másla 50g slaniny sůl mletý pepř 250ml suchého červeného vína 250ml suchého bílého 30g hladké mouky 100g smetany 2 půlené kompotované hrušky brusinky listy hlávkového salátu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jelení kýta s plněnou hruškou
Recept na Jelení kýta s plněnou hruškou: Jelení kýtu očistíme, odblaníme, osolíme, posypeme rozdrceným kořením a necháme 2 dny v chladnu uležet . Maso osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na plátky, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme pepřem. Cibuli nakrájíme, celer nahrubo nastrouháme a zpěníme na másle s rozškvařenou slaninou. Do tohoto základu vložíme plátky masa, osmahneme po obou stranách a pod poklicí dusíme asi 10 minut. Pak maso podlijeme červeným vínem a dusíme doměkka. Vyjmeme je a udržujeme v teple. Šťávu odpaříme, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme trochou studené vody. Uvedeme ji do varu a za stálého míchání vaříme 10 minut. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, ale dál již nevaříme, případně přisolíme. Mezitím očistíme mrkev nakrájíme a povaříme asi 8 minut v malém množství vody s cukrem, aby získala sklovitou glazuru. Půlené hrušky prohřejeme v bílém víně. Maso upravíme na talíři s listy salátu, půlkou hrušky plněnou brusinkami, mrkví a polijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo noky.
Poznámka k receptu na Jelení kýta s plněnou hruškou: Místo mrkve můžeme použít svazek mladé karotky. Zdroj: Upravený recept s České domácí kuchařky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jelení kýta s plněnou hruškou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bahula
- Datum vložení: 15.05.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 700g jelení kýta 10 kuliček pepře 10 kuliček nového koření 6 bobulek jalovce 1 citrón 1 velká cibule 50g celeru 3 mrkve 1 lžíce cukru 80g másla 50g slaniny sůl mletý pepř 250ml suchého červeného vína 250ml suchého bílého 30g hladké mouky 100g smetany 2 půlené kompotované hrušky brusinky listy hlávkového salátu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jelení kýta s plněnou hruškou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jelení kýta s plněnou hruškou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jelení kýta s plněnou hruškou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|