RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jelení kýta s plněnou hruškou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jelení kýta s plněnou hruškou, recepty Jelení kýta s plněnou hruškou, Jelení, kýta, plněnou, hruškou


Recept na Jelení kýta s plněnou hruškou

Recept na Jelení kýta s plněnou hruškou je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Jelení kýta s plněnou hruškou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
700g jelení kýta 10 kuliček pepře 10 kuliček nového koření 6 bobulek jalovce 1 citrón 1 velká cibule 50g celeru 3 mrkve 1 lžíce cukru 80g másla 50g slaniny sůl mletý pepř 250ml suchého červeného vína 250ml suchého bílého 30g hladké mouky 100g smetany 2 půlené kompotované hrušky brusinky listy hlávkového salátu.

Jelení kýta s plněnou hruškou
Zvětšit obrázek

Recept na Jelení kýta s plněnou hruškou

Recept na Jelení kýta s plněnou hruškou:
Jelení kýtu očistíme, odblaníme, osolíme, posypeme rozdrceným kořením a necháme 2 dny v chladnu uležet . Maso osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na plátky, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme pepřem. Cibuli nakrájíme, celer nahrubo nastrouháme a zpěníme na másle s rozškvařenou slaninou. Do tohoto základu vložíme plátky masa, osmahneme po obou stranách a pod poklicí dusíme asi 10 minut. Pak maso podlijeme červeným vínem a dusíme doměkka. Vyjmeme je a udržujeme v teple. Šťávu odpaříme, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme trochou studené vody. Uvedeme ji do varu a za stálého míchání vaříme 10 minut. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, ale dál již nevaříme, případně přisolíme. Mezitím očistíme mrkev nakrájíme a povaříme asi 8 minut v malém množství vody s cukrem, aby získala sklovitou glazuru. Půlené hrušky prohřejeme v bílém víně. Maso upravíme na talíři s listy salátu, půlkou hrušky plněnou brusinkami, mrkví a polijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo noky.

Poznámka k receptu na Jelení kýta s plněnou hruškou:
Místo mrkve můžeme použít svazek mladé karotky. Zdroj: Upravený recept s České domácí kuchařky.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jelení kýta s plněnou hruškou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Bahula
  • Datum vložení: 15.05.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 700g jelení kýta 10 kuliček pepře 10 kuliček nového koření 6 bobulek jalovce 1 citrón 1 velká cibule 50g celeru 3 mrkve 1 lžíce cukru 80g másla 50g slaniny sůl mletý pepř 250ml suchého červeného vína 250ml suchého bílého 30g hladké mouky 100g smetany 2 půlené kompotované hrušky brusinky listy hlávkového salátu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jelení kýta s plněnou hruškou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jelení kýta s plněnou hruškou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jelení kýta s plněnou hruškou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist