|
Recept na Jehněčí s nivou
Recept na Jehněčí s nivou je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Jehněčí s nivou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg jehněčího masa /žebírka, kýta/, 120 g nivy, 1 rohlík, 1 lžíce čerstvého nebo sušeného tymiánu, olej, sůl, pepř. Marináda: 5 lžic oleje, 1 lžíce máty, šťáva z 1 citronu, 1 lžíce plnotučné hořčice..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jehněčí s nivou
Recept na Jehněčí s nivou: Maso nakrájíme na plátky, rukou naklepeme. Suroviny na marinádu v míse smícháme dohromady, přidáme nakrájené maso, promícháme, aby bylo pěkně za všech stran obalené, přikryjeme a necháme do druhého dne odležet. Odleželé maso opečeme z obou stran, při opékéní osolím a opepříme. Opečené maso narovnáme do pekáčku a zalijeme nivovou směsí. Nivová směs: rohlík namočíme asi na půl hodinky do vody, vymačkáme, dáme do misky, přidáme nivu, tymián a vidličkou rozmačkáme, můžeme přidat trochu smetany. Zalité maso dáme péci na 180 stupňů asi 25 minut. Podáváme s různě upravenýma bramborama a salátem.
Poznámka k receptu na Jehněčí s nivou: Já jsem udělala pečené brambory Řecké patates podle receptu Bibinky a mohu jen doporučit, jsou výborné.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jehněčí s nivou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: kucerova45
- Datum vložení: 10.06.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 kg jehněčího masa /žebírka, kýta/, 120 g nivy, 1 rohlík, 1 lžíce čerstvého nebo sušeného tymiánu, olej, sůl, pepř. Marináda: 5 lžic oleje, 1 lžíce máty, šťáva z 1 citronu, 1 lžíce plnotučné hořčice.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jehněčí s nivou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jehněčí s nivou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jehněčí s nivou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|