RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré, recepty Jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré, Jehněčí, na, česneku, bylinkách,


Recept na Jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré

Recept na Jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
600 g jehněčí plece + 400 g jehněčího hřbetu směs bylinek /petrželka, rozmarýn apod./ 4-5 kuliček nového koření 300 g gazdovské nebo jiné slaniny 2-3 bobkový listy 2-3 červené cibule 5-6 stroužků česneku 500 ml hovězího vývaru 500 ml červeného vína sůl.

Jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré
Zvětšit obrázek

Recept na Jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré

Recept na Jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré:
Jehněčí maso řádně omyjeme, očistíme. Maso potřeme pastou,kterou jsme si připravili z česneku, oleje, soli rozmarýnu a promnutých bobkových listů. Naložené maso ještě posypeme bylinkami a dáme přes noc do chladu. Na druhý den si pánvi orestujeme na kostky pokrájenou gazdovskou slaninu, s rozebranou pokrájenou červenou cibulí.Touto slaninovo-cibulovou směsí jehněčí naložené maso přelijeme. Přidáme 0,5 litru vývaru a 0,5 l červeného vína. Pekáč přikryjeme druhým pekáčem, vložíme na 250 stupňů do rozpálené trouby a zprudka pečeme cca 15 minut. Poté plamen zmírníme a pečeme dál přikryté cca 2 hodinky na 160-180 stupňů a průběžně kontrolujeme a podléváme. Po jeden a půl hodince horní pekáč odkryjeme a cca na půl hodinky ještě maso dopékáme podle výsledku, jak je masíčko měkké. Pokud je měkké a křehké, vyjmeme jej a necháme poté výpek ještě vydusit, až trochu zhoustne. V době pečení masa si připravíme brambory na pyré. Brambory oloupeme, uvaříme do měkka a dáme do vhodné nádoby. Přidáme máslo, bylinky,/kerblík nebo petrželku/, sůl a pak za stálého míchání přidáme vejce. Bramborovou hmotu dáme do máslem vymazané zapékací nádoby a dáme zapéci do předehřáté trouby do zlatova. Podáváme s masem. Pyré se dá dělat i s kapustou a jinou zeleninkou.

Poznámka k receptu na Jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré:
1974andrea: jehněčí maso Andrejko moc nedělám,ale jestli ho někdy budu dělat,tak jedině z kýty, jinak moc díky za radu, okrájela jsem ho až po upečení,pekla jsem současně ještě bůček na druhý den pro manžela

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
  • Datum vložení: 06.08.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 600 g jehněčí plece + 400 g jehněčího hřbetu směs bylinek /petrželka, rozmarýn apod./ 4-5 kuliček nového koření 300 g gazdovské nebo jiné slaniny 2-3 bobkový listy 2-3 červené cibule 5-6 stroužků česneku 500 ml hovězího vývaru 500 ml červeného vína sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist