RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jehněčí kýta s kaparovou omáčkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jehněčí kýta s kaparovou omáčkou, recepty Jehněčí kýta s kaparovou omáčkou, Jehněčí, kýta, kaparovou, omáčkou


Recept na Jehněčí kýta s kaparovou omáčkou

Recept na Jehněčí kýta s kaparovou omáčkou je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Jehněčí kýta s kaparovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
jehněčí kýta, 2 pórky, 4 mrkve, 2 menší celery, 2 cibule, 3 - 4 stroužky česneku, 250 ml suchého bílého vína, 2 - 3 snítky tymiánu, sůl, pepř, 6 - 8 brambor, 100 g těstovin, na omáčku: 25 g másla, 25 g mouky, 375 ml vývaru z jehněčího masa, 1 -2 lžíce smetany, 2 lžíce posekaných kapar, 2 lžíce bazalky (petrželky), sůl, pepř.

Jehněčí kýta s kaparovou omáčkou
Zvětšit obrázek

Recept na Jehněčí kýta s kaparovou omáčkou

Recept na Jehněčí kýta s kaparovou omáčkou:
Do vyhřáté trouby dáme jehněčí kýtu v hlubším pekáči a zároveň i všechnu očištěnou a pokrájenou zeleninu. Cibuli a česnek přidáme v celku. Vše osolíme, opeříme, přidáme tymián, zalijeme vínem a horkou vodou tak, aby maso bylo potopené. Přiklopené dusíme zhruba dvě hodiny. Půl hodiny před koncem dušení přidáme pokrájené brambory a těstoviny. Mezitím připravíme kaparovou omáčku. Do rozpuštěného másla nasypeme mouku a minutu až dvě ji opražíme. Pak přilijeme šťávu z jehněčího, uvedeme do varu a asi deset minut povaříme. Vmícháme smetanu, posekané kapary a zelené koření, osolíme, opeříme. Omáčka má mít řidší konzistenci. Naporcované maso podáváme se zeleninou, bramborami a těstovinami v hlubokých talířích zalité šťávou. Kaparovou omáčku podáváme zvlášť.

Poznámka k receptu na Jehněčí kýta s kaparovou omáčkou:
Toto jídlo je původem z Irska, jehož kuchyně je svým složením blízká té české. Základem irské kuchyně jsou tradičně brambory a ostatní zelenina, zejména zelí, kapusta a cibule. Dnes k nim navíc přibylo velké množství masa: skopového, jehněčího i hovězího. Pěstování brambor bylo v zemi zavedeno v 16. století a brambory pak výrazně ovlivnily irskou historii. V letech 1845–1849 totiž postihl Irsko katastrofální hladomor. Jeho hlavní příčinou byla totální neúroda brambor, které tvořily hlavní zdroj potravy pro Iry. Další příčinou byla pro Irsko zničující britská ekonomická politika a neochota Velké Británie Irsku pomoci. Příčinou neúrody bylo i velmi vlhké počasí, které podpořilo masivní rozšíření houbových chorob brambor; hlavní roli zde sehrála plíseň bramborová (Phytophthora infestans). Odhaduje se, že během hladomoru zemřelo něco mezi půl miliónem a jedním a půl miliónem lidí z více než 8 miliónové irské populace a další dva milióny odešly z Irska hledat si obživu jinde ve světě. Nejčastěji v USA, Velké Británii, Kanadě či Austrálii.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jehněčí kýta s kaparovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: evosheek (Ivo)
  • Datum vložení: 23.04.2013
  • Počet porcí: 6 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: jehněčí kýta, 2 pórky, 4 mrkve, 2 menší celery, 2 cibule, 3 - 4 stroužky česneku, 250 ml suchého bílého vína, 2 - 3 snítky tymiánu, sůl, pepř, 6 - 8 brambor, 100 g těstovin, na omáčku: 25 g másla, 25 g mouky, 375 ml vývaru z jehněčího masa, 1 -2 lžíce smetany, 2 lžíce posekaných kapar, 2 lžíce bazalky (petrželky), sůl, pepř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jehněčí kýta s kaparovou omáčkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jehněčí kýta s kaparovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jehněčí kýta s kaparovou omáčkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist