|
Recept na Jehněčí kýta na červeném víně
Recept na Jehněčí kýta na červeném víně je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Jehněčí kýta na červeném víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
jehněčí kýta (s kostí nebo bez ní) 400-500 ml červeného vína (suché víno) kořenová zelenina (3 menší mrkve, 2 menší petržele, kousek celeru) 2 menší cibule svazek bylinek ((tymián, rozmarýn, šalvěj) kousek másla 3 lžíce rajského protlaku hovězí vývar, sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jehněčí kýta na červeném víně
Recept na Jehněčí kýta na červeném víně: Omyté a osušené maso jsem osolila, opepřila a protože bylo bez kosti, svázala jsem ho do lepšího tvaru. V hrnci jsem rozpálila olivový olej a maso na něm opekla. Maso jsem dala stranou a ve výpeku osmahla kostičky kořenové zeleniny až začaly zlátnout. Přidala jsem cibuli, bylinky, máslo a po chvíli rajský protlak. Ještě chvíli jsem směs míchala a pak podlila vínem. Nechala jsem ho skoro všechno vyvařit, vrátila do hrnce maso, zalila vývarem, přiklopila a nechala asi 2 hodiny dusit doměkka. Pak jsem maso vyndala z omáčky a tu jsem propasírovala, dochutila solí a pepřem a maso nakrájela na plátky. Jako přílohu jsem zvolila štouchané brambory s petrželkou.
Poznámka k receptu na Jehněčí kýta na červeném víně: Moc hezky připraveno
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jehněčí kýta na červeném víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: znamenivah (Lada Kysilková)
- Datum vložení: 08.05.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: jehněčí kýta (s kostí nebo bez ní) 400-500 ml červeného vína (suché víno) kořenová zelenina (3 menší mrkve, 2 menší petržele, kousek celeru) 2 menší cibule svazek bylinek ((tymián, rozmarýn, šalvěj) kousek másla 3 lžíce rajského protlaku hovězí vývar, sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jehněčí kýta na červeném víně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jehněčí kýta na červeném víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jehněčí kýta na červeném víně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|