|
Recept na Jednohubky tisíce chutí
Recept na Jednohubky tisíce chutí je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Jednohubky tisíce chutí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Křehké košíčky: 250 g hladké mouky 125 g másla 1 žloutek asi 50 ml vody sůl 2 rajčata 1/2 žluté papriky 100 g cukety 100 g lilku 3 lžíce olivového oleje sušený tymián 2 stroužky česneku špetka cukru máslo na formičky 20 černých oliv bez pecky 5 plátků parmské šunky nebo tyrolského špeku 2 listy salátu Hermelínové krekry: 100 g neochuceného pomazánkového másla sůl 2 lžíce nasekaných bylinek (petrželka, pažitka, estragon, nať jarní cibulky) 20 kulatých krekrů 120 g hermelínu 20 snítek dobromyslu nebo bazalkových lístků 5 jahod Kostky s krevetkami: 20 oloupaných a očištěných vařených krevet špetka kari koření 1 lžíce whisky 1 lžíce olivového oleje 3 plátky ořechového chleba 100 g neochuceného pomazánkového másla 1 lžička citronové šťávy sůl 1 svazeček rukoly 1 karambola.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jednohubky tisíce chutí
Recept na Jednohubky tisíce chutí: Košičky připravíte tak, že z mouky, másla, žloutku, vody a špetky soli vypracujete těsto. Zabalené ve fólii nechte hodinu odpočinout. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Papriku, cuketu i lilek opláchněte, nakrájejte na kostičky a orestujte na oleji spolu s tymiánem a na jemné plátky nakrájeným česnekem. Přidejte rajčata a za občasného míchání poduste. Směs osolte a dochuťte cukrem. Formičky na košíčky vymažte máslem a do každé vmáčkněte tenkou vrstvičku těsta. Pečte při 190 st. C dozlatova. Nechte lehce zchladnout a opatrně vyklepněte. Olivy zabalte do tenkých proužků šunky (špeku). Krátce zapečte v troubě. Košíčky naplňte zeleninovou směsí, doplňte olivami s uzeninou a ozdobte kouskem salátu. Pomazánkové máslo smíchejte s bylinkami i solí a potřete jimi krekry. Přidejte vždy trojhránek hermelínu, bylinku a čtvrtku jahody. Krevety vložte do mísy, přidejte kari i whisky. Zakryté fólií nechte v chladu odležet. Pak je zprudka osmahněte na oleji a nechte okapat. Chléb nakrájejte na kostky a potřete máslem utřeným s citronovou šťávou a solí. Ozdobte rukolou i plátky karamboly a přidejte krevety.
Poznámka k receptu na Jednohubky tisíce chutí: Pro silvestrovské pohoštění
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jednohubky tisíce chutí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 700413
- Datum vložení: 18.03.2013
- Počet porcí: 60 kousků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: Křehké košíčky: 250 g hladké mouky 125 g másla 1 žloutek asi 50 ml vody sůl 2 rajčata 1/2 žluté papriky 100 g cukety 100 g lilku 3 lžíce olivového oleje sušený tymián 2 stroužky česneku špetka cukru máslo na formičky 20 černých oliv bez pecky 5 plátků parmské šunky nebo tyrolského špeku 2 listy salátu Hermelínové krekry: 100 g neochuceného pomazánkového másla sůl 2 lžíce nasekaných bylinek (petrželka, pažitka, estragon, nať jarní cibulky) 20 kulatých krekrů 120 g hermelínu 20 snítek dobromyslu nebo bazalkových lístků 5 jahod Kostky s krevetkami: 20 oloupaných a očištěných vařených krevet špetka kari koření 1 lžíce whisky 1 lžíce olivového oleje 3 plátky ořechového chleba 100 g neochuceného pomazánkového másla 1 lžička citronové šťávy sůl 1 svazeček rukoly 1 karambola
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jednohubky tisíce chutí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jednohubky tisíce chutí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jednohubky tisíce chutí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|