|
Recept na Jednoduché máslové croissanty
Recept na Jednoduché máslové croissanty je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Jednoduché máslové croissanty budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
700 g hladká múka 1 kocka droždia - 40 g cca 150 ml vlažné mlieko 200 g biely jogurt (alebo aj kyslá smotana) 2 žĺtky 1 kávová lyžička soli 5 PL kryštálový cukor ďalej 250 - 300 g maslo (nie margarín!) na potretie 1 vajce alebo žĺtko náplň-džem, nutella, čokoláda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jednoduché máslové croissanty
Recept na Jednoduché máslové croissanty: Do vlažného mlieka dáme 1 PL cukru a rozpustíme droždie. Múku preosejeme, zmiešame so soľou, cukrom. Pridáme vzkypené droždie s mliekom, žĺtky rozmiešané v jogurte a vymiesime pružné cesto. Necháme v teple vykysnúť - kým nezdvojnásobí objem. Potom cesto rozdelíme na 8 častí - guliek, necháme ich ešte na doske stáť cca 15 minút. Každú rozvaľkáme na kruh, hrúbka asi 2-3 mm, nie je treba veľmi múčiť. V tejto fáze vyberieme z chladničky studené maslo a na slzičkovom strúhadle nastrúhame. Rozdelíme ho na 7 kôpok - na zhruba rovnaké. Na prvú placku rozhodíme jednu kôpku, prikryjeme druhou plackou. Znovu dáme kôpku masla, zas prikryjeme, atď. Posledná vrstva je placka bez masla. Je možné na placky krájať a rozložiť plátočky stuhnutého masla. (Tak či tak budeme mať zamastené ruky.) Teraz vyvaľkáme navrstvené placky na veľký kruh o priemere cca 60 cm, vaľkáme opatrne, aby sme nepretrhli vrstvy. Ostrým nožom kruh rozdelíme najprv na štvrtiny, potom na osminy, potom na 16 výsečí. Každú rolujeme od širšej časti k špici. Náplň dáme ľubovoľnú - džem, nutella, čokoláda...prípadne necháme bez náplne. Ukladáme na peč. papier alebo fóliu. Necháme na plechu ešte stáť cca 20 - 30 minút, potierame rozšľahaným vajcom a pečieme pri 200 stupňch asi 25 minút. Riadime sa skúsenosťami s vlastnou rúrou.
Poznámka k receptu na Jednoduché máslové croissanty: Ak chceme croisanty slané, napr. so syrovou náplňou, znížime obsah cukru. Ja ich neplním, časť rodiny ich konzumuje s džemom, časť s nutellou. Názov "jednoduché" som zvolila kvôli zjednodušenému postupu, našla som ho na Internete, zahraničné stránky. V tomto prípade odpadá zložité vyvaľovanie a prekladanie, ako je obvyklé pri klasickej príprave croissantov.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jednoduché máslové croissanty, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 31.07.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 700 g hladká múka 1 kocka droždia - 40 g cca 150 ml vlažné mlieko 200 g biely jogurt (alebo aj kyslá smotana) 2 žĺtky 1 kávová lyžička soli 5 PL kryštálový cukor ďalej 250 - 300 g maslo (nie margarín!) na potretie 1 vajce alebo žĺtko náplň-džem, nutella, čokoláda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jednoduché máslové croissanty,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jednoduché máslové croissanty - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jednoduché máslové croissanty
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|