|
Recept na Jednoduchá kuřecí roláda se švestkami a mandlemi
Recept na Jednoduchá kuřecí roláda se švestkami a mandlemi je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Jednoduchá kuřecí roláda se švestkami a mandlemi budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4OO g kuřecích prsních řízků, 100 g šunky, 50 g mandlí (spařené a oloupané), 100 g vypeckovaných sušených švestek, olej, máslo, kuřecí vývar cca 250 ml (možno i z kostky), 100 ml bílého vína, lžíce hladké mouky, sůl, pepř, mletá paprika, koření Křidélka s chutí medu od Vitany, lžíce medu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jednoduchá kuřecí roláda se švestkami a mandlemi
Recept na Jednoduchá kuřecí roláda se švestkami a mandlemi: Kuřecí řízky podélně rozřízneme a přes igelit lehce naklepeme. Alobal si lehce pomastíme olejem a poklademe kuřecím masem tak, aby tvořilo souvislý plát.Maso poprášíme kořením a lehce potřeme olejem (já to dělám rukou), poklademe šunkou a nasekanými švestkami a mandlemi).Alobal svineme do tzv. bonbonu a utěsníme okraje.Dáme do pekáčku. Dáme péci do trouby vyhřáté na 180 st. na cca 45 minut.Po upečení necháme roládu čtvrt hodiny odpočinout a krájíme porce, které přeléváme omáčkou. Na omáčku si připravíme z másla a mouky světlou jíšku, kterou rozředíme vývarem, prošleháme metlou, přidáme bílé víno a táhneme na mírném plameni cca dvacet minut.Dochutíme lžící medu, solí a pepřem.Omáčku můžeme po odstavení zjemnit lžící másla.
Poznámka k receptu na Jednoduchá kuřecí roláda se švestkami a mandlemi: Podáváme s kari rýží nebo jakkoliv upravenými bramborami.Po odstranění alobalu můžete roládu potřít kouskem másla a dát na chvíli pod gril pro barvu, stejně tak můžete alobal vystlat plátky anglické slaniny.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jednoduchá kuřecí roláda se švestkami a mandlemi, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: chocolate (Lucie)
- Datum vložení: 01.09.2011
- Počet porcí: cca 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 4OO g kuřecích prsních řízků, 100 g šunky, 50 g mandlí (spařené a oloupané), 100 g vypeckovaných sušených švestek, olej, máslo, kuřecí vývar cca 250 ml (možno i z kostky), 100 ml bílého vína, lžíce hladké mouky, sůl, pepř, mletá paprika, koření Křidélka s chutí medu od Vitany, lžíce medu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jednoduchá kuřecí roláda se švestkami a mandlemi,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jednoduchá kuřecí roláda se švestkami a mandlemi - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jednoduchá kuřecí roláda se švestkami a mandlemi
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|