|
Recept na Jazyk vařený - vepřový
Recept na Jazyk vařený - vepřový je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Jazyk vařený - vepřový budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vepřový jazyk (my kupujeme raději malé - vždy jeden jazyk pro jednoho). 1 Masox /vývar/(celý=2 kostičky), na jeden jazyk 3-5 celých pepřů, na jeden jazyk malá kulička nového koření (není nutné), na jeden jazyk malá špetička muškátového oříšku (není nutné), jeden větší stroužek česneku - vcelku. Z vývaru děláme polévku tak, že po vyndání jazyka a jeho další úpravou polévku dovaříme dodáním cibulky, mrkve, soli, celeru, petržele, libečku, pórku a možností další zeleniny jako je brokolice, květák, Naše šťouchané brambory: Brambory podle porcí, sádlo, škvarky a hodně cibule, sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jazyk vařený - vepřový
Recept na Jazyk vařený - vepřový: Omyté jazyky dáme do Papiňáku s nejnutnějším množstvím vody (aby jazyky byly zcela pod vodou). Přidáme suroviny a koření k jazyku. Když začne Papiňák pískat, vaříme ještě 15 min. Posléze odkryjeme a jazyky vyjmeme a na prkénku sloupneme (horké jdou krásně). Větší a starší horké bleskově zchadíme na povrchu (pak jdou kouzelně i ty). Můžeme nakrájet na kousky nebo nechat vcelku. JAK - KDO. Do zbylé vody dáme vařit nakrájenou zeleninu na polévku. Brambory vaříme oloupané a v době vaření si na pánvičce a na sádle dorůžova orestujeme cibuku (DOST). Brambory slijeme, kdy je možné a žádoucí využít část, nebo všechnu vodu z brambor do polévky. Brambory šťuchadlem rozšťoucháme a vmícháme restovanou cibulku. Vmícháme podle chuti škvarky. Dosolíme a můžeme podávat.
Poznámka k receptu na Jazyk vařený - vepřový: Vnučka raději míšené brambory. My raději takto. Lze podávat s okurkou, červenou řepou, salátem listovým, okurkovým, rajčatovým. Jak kdo . Polévka má svoji dobrou typickou chuť a lze dát nudličk, nebo drobení, nebo osmaženou žemli a nebo prodávaní kuličky. Když dáme dost zeleniny(jako my) je dobrá jentak vývar se zeleninou,.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jazyk vařený - vepřový, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Podle počtu jazyků
- Datum vložení: 28.06.2010
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: Vepřový jazyk (my kupujeme raději malé - vždy jeden jazyk pro jednoho). 1 Masox /vývar/(celý=2 kostičky), na jeden jazyk 3-5 celých pepřů, na jeden jazyk malá kulička nového koření (není nutné), na jeden jazyk malá špetička muškátového oříšku (není nutné), jeden větší stroužek česneku - vcelku. Z vývaru děláme polévku tak, že po vyndání jazyka a jeho další úpravou polévku dovaříme dodáním cibulky, mrkve, soli, celeru, petržele, libečku, pórku a možností další zeleniny jako je brokolice, květák, Naše šťouchané brambory: Brambory podle porcí, sádlo, škvarky a hodně cibule, sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jazyk vařený - vepřový,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jazyk vařený - vepřový - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jazyk vařený - vepřový
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|