|
Recept na Jazyk na smetaně s nivou
Recept na Jazyk na smetaně s nivou je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Jazyk na smetaně s nivou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 vepřové jazyky, 100 g anglické slaniny(nemusí být), 100 ml zakysané smetany, 100 ml sladké smetany, 300-400 ml vývaru z vaření jazyka, 1 lžíce rybízové(nebo višňové)marmelády, 50 g nivy, 1/2 lžičky tymiánu, oregana, rozmarýnu, špetka pepře, tak 1 lžíce Solamylu, olej, a sůl ani není moc třeba, niva je slaná..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jazyk na smetaně s nivou
Recept na Jazyk na smetaně s nivou: Nejprve si uvaříme jazyky doměkka jen v čiré vodě, sůl přidáme až ke konci vaření. Pak je namočíme do studené a sloupneme(jde to dobře), nakrájíme na plátky. Na nakrájenou anglickou slaninu a olej dáme orestovat nasekanou cibuli, až začíná mít zlatou barvu přidáme jazyky, které také chvíli restujeme, přidáme koření tymián, oregano, rozmarýn, pepř a mírně osolíme, zalijeme malým množstvím vývaru z jazyka a necháme asi 10 minut dusit. Pak nastrouháme do omáčky nivu a dáme marmeládu, opět přilijeme vývar z jazyka tolik, abychom měli dost omáčky, nalijeme obě smíchané smetany, v trošce vývaru rozpustíme solamyl a omáčku zahustíme, necháme převařit a doladíme chutě.
Poznámka k receptu na Jazyk na smetaně s nivou: Něco malinko podobného jsem kdysi četla na nějakém portále, že toto jídlo vyšlo jako vítěz v nějaké kulinářské soutěži v Č.Budějovicích. Zasloužilo si to, já už to vařím takhle předělané po několikáté a troufám si říct, že je to lepší(i levnější), než svíčková! Ze zbytku vývaru je výborná polévka!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jazyk na smetaně s nivou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 22.10.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 2 vepřové jazyky, 100 g anglické slaniny(nemusí být), 100 ml zakysané smetany, 100 ml sladké smetany, 300-400 ml vývaru z vaření jazyka, 1 lžíce rybízové(nebo višňové)marmelády, 50 g nivy, 1/2 lžičky tymiánu, oregana, rozmarýnu, špetka pepře, tak 1 lžíce Solamylu, olej, a sůl ani není moc třeba, niva je slaná.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jazyk na smetaně s nivou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jazyk na smetaně s nivou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jazyk na smetaně s nivou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|