|
Recept na Játrová paštika, domácí
Recept na Játrová paštika, domácí je zařazen v kategorii pomazánky.
K přípravě Játrová paštika, domácí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g kuřecích jater 200-500ml mléka 100g slaniny + několik plátků 1 cibule 2 žloutky 125g másla 200 g pečeného kuřecího masa 1/2 lžíce koření, dává se paštikové. Já si melu čerstvý pepř, muškátový oříšek, někdy trochu estragonu, tymián 50g strouhanky 1 lžíce koňaku na přízdobu lístky šalvěje, nebo petržele, nebo co je po ruce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Játrová paštika, domácí
Recept na Játrová paštika, domácí: Játra omyjeme, vložíme do misky a zalijeme mlékem. Necháme několik hodin namočená a pak je odblaníme. Slaninu pokrájíme a v kastrole s nepřilnavým dnem vyškvaříme. Vsypeme jemně pokrájenou cibulku, necháme ji zpěnit a zesklovatět, odstavíme a necháme zchladnout. V mixéru našleháme žloutky a polovinu zchladlého másla, které jsme si předem nechali rozpustit. Přidáme pokrájená játra, slaninu s cibulkou, na kousky nakrájené kuřecí maso, koření, strouhanku, osolíme, opepříme, ochutíme alkoholem a umixujeme na jemnou hmotu. Formu vymažeme máslem, dno vyložíme plátky slaniny. Směs nalijeme do tří čtvrtin formy. Formu vložíme do pekáče s vodou, měla by sahat asi do poloviny formy a pečeme v předehřáté troubě ve vodní lázni asi hodinu a půl. Vychladlou paštiku zalejeme máslem a necháme v chladu ztuhnout.
Poznámka k receptu na Játrová paštika, domácí: Recept jsem dostal od kamarádky Aničky a v neděli u grilování paštiku vyzkoušel, všem chutnala.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Játrová paštika, domácí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Fabio
- Datum vložení: 23.10.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomazánky
- Suroviny: 500g kuřecích jater 200-500ml mléka 100g slaniny + několik plátků 1 cibule 2 žloutky 125g másla 200 g pečeného kuřecího masa 1/2 lžíce koření, dává se paštikové. Já si melu čerstvý pepř, muškátový oříšek, někdy trochu estragonu, tymián 50g strouhanky 1 lžíce koňaku na přízdobu lístky šalvěje, nebo petržele, nebo co je po ruce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na játrová paštika, domácí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Játrová paštika, domácí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Játrová paštika, domácí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|