|
Recept na Játrová paštika
Recept na Játrová paštika je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Játrová paštika budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg tučného vepřového masa (nejlepší je podbradek, i s kůží), 500g syrových jater, 250g sádla (vaničku, kostku), 7 vajec, talíř krájené cibule, sůl, paštikové koření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Játrová paštika
Recept na Játrová paštika: Podbradek uvaříme v troše vody doměkka a cibuli zpěníme na sádle do mazlava. Uvařené maso a játra umeleme, přidáme cibuli se sádlem, syrová vejce, sůl a koření a trochu vývaru z podbradku, aby směs měla konzistenci řidší kaše. Dobře promícháme, dochutíme a pokud paštiku před naléváním do zavařovaček ještě po částech rozmixujeme, je při mazání na chleba k nerozeznání od kupované. Masovou kaši plníme do zavařovaček do 2/3 jejich výšky, dobře zavíčkujeme (víčky s červenou gumičkou) a zaváříme 1hod při 100°C. Druhý den sterilaci zopakujeme. (Nebo rovnou zaváříme 2hod, také při 100°C.)
Poznámka k receptu na Játrová paštika: Pokud do paštiky nepřidáme tu trochu polévky, po zavaření je to spíš taková paštika ke krájení. Koření s míchám podle naší chuti, ale nikdy nesmí chybět mletý hřebíček. Po otevření to pak zavoní celou místností.....
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Játrová paštika, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 07.03.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 1 kg tučného vepřového masa (nejlepší je podbradek, i s kůží), 500g syrových jater, 250g sádla (vaničku, kostku), 7 vajec, talíř krájené cibule, sůl, paštikové koření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na játrová paštika,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Játrová paštika - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Játrová paštika
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|