RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Játrová omáčka s vejcem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Játrová omáčka s vejcem, recepty Játrová omáčka s vejcem, Játrová, omáčka, vejcem


Recept na Játrová omáčka s vejcem

Recept na Játrová omáčka s vejcem je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Játrová omáčka s vejcem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g vepřových jater (možno použít i kuřecí) 1 cibule, 1 litr mléka, hl. mouka sůl, pepř, 1 stroužek česneku, sádlo.

Játrová omáčka s vejcem
Zvětšit obrázek

Recept na Játrová omáčka s vejcem

Recept na Játrová omáčka s vejcem:
Játra si nakrájíme na menší kostky společně s cibulí. Do mixeru nebo do sekacího nástavce vložíme nakrájená játra, cibuli a jeden stroužek česneku. Rozmixujeme na „krvavou polévku“. Do hrnce si dáme lžíci sádla, jak se rozpustí tak vlijeme rozmixovanou játrovou směs. Směs musíme dobře míchat, jelikož nám začne hrudkovatět a přichytávat se. Jakmile je játrová směs orestovaná (získá tvar hrudek a šedo-hnědou barvu) tak přilijeme ¾ litru mléka a necháme vařit, aby játra změkla. Po 30 minutách dochutíme solí a pepřem a ve zbylém ¼ litru mléka rozmícháme polévkovou lžíci hl. mouky a vlijeme do probublávající omáčky. Dobře zamícháme a ještě několikrát na mírném plamení po dobu cca 15 minut promícháme zejména ode dna, kde má omáčka tendenci se připalovat. Podáváme s vejcem vařeným na hniličku nebo na tvrdo a houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu na Játrová omáčka s vejcem:
Vejce jsem použil tzv.zastřená, ale jelikož jejich příprava v octové vodě a "šufánkem" (naběračkou) není zrovna moje oblíbená, tak jsem použil metodu: miska - folie - rozklepnuté vejce - zavázaná folie a šup do vařící vody. Ten recept tady někde je ale nepodařilo se mi najít jeho odkaz - jinak bych ho sem vložil. Když se Vám ho podaří najít rád to napravím. http://www.toprecepty.cz/fotky_nahled/0018/n_kolaz...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Játrová omáčka s vejcem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
  • Datum vložení: 13.12.2010
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: 500 g vepřových jater (možno použít i kuřecí) 1 cibule, 1 litr mléka, hl. mouka sůl, pepř, 1 stroužek česneku, sádlo
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na játrová omáčka s vejcem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Játrová omáčka s vejcem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Játrová omáčka s vejcem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist