|
Recept na Játrová omáčka s vejcem
Recept na Játrová omáčka s vejcem je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Játrová omáčka s vejcem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g vepřových jater (možno použít i kuřecí) 1 cibule, 1 litr mléka, hl. mouka sůl, pepř, 1 stroužek česneku, sádlo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Játrová omáčka s vejcem
Recept na Játrová omáčka s vejcem: Játra si nakrájíme na menší kostky společně s cibulí. Do mixeru nebo do sekacího nástavce vložíme nakrájená játra, cibuli a jeden stroužek česneku. Rozmixujeme na „krvavou polévku“. Do hrnce si dáme lžíci sádla, jak se rozpustí tak vlijeme rozmixovanou játrovou směs. Směs musíme dobře míchat, jelikož nám začne hrudkovatět a přichytávat se. Jakmile je játrová směs orestovaná (získá tvar hrudek a šedo-hnědou barvu) tak přilijeme ¾ litru mléka a necháme vařit, aby játra změkla. Po 30 minutách dochutíme solí a pepřem a ve zbylém ¼ litru mléka rozmícháme polévkovou lžíci hl. mouky a vlijeme do probublávající omáčky. Dobře zamícháme a ještě několikrát na mírném plamení po dobu cca 15 minut promícháme zejména ode dna, kde má omáčka tendenci se připalovat. Podáváme s vejcem vařeným na hniličku nebo na tvrdo a houskovým knedlíkem.
Poznámka k receptu na Játrová omáčka s vejcem: Vejce jsem použil tzv.zastřená, ale jelikož jejich příprava v octové vodě a "šufánkem" (naběračkou) není zrovna moje oblíbená, tak jsem použil metodu: miska - folie - rozklepnuté vejce - zavázaná folie a šup do vařící vody. Ten recept tady někde je ale nepodařilo se mi najít jeho odkaz - jinak bych ho sem vložil. Když se Vám ho podaří najít rád to napravím. http://www.toprecepty.cz/fotky_nahled/0018/n_kolaz...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Játrová omáčka s vejcem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 13.12.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 500 g vepřových jater (možno použít i kuřecí) 1 cibule, 1 litr mléka, hl. mouka sůl, pepř, 1 stroužek česneku, sádlo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na játrová omáčka s vejcem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Játrová omáčka s vejcem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Játrová omáčka s vejcem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|