|
Recept na Játra"cibulajdy"
Recept na Játra"cibulajdy" je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Játra"cibulajdy" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
670 g vepřových jater 4 větší brambory 5 větších cibulí 5 větších stroužků česneku snítky čerstvého libečku na proložení jater 200 ml sladkého kečupu 150 ml červeného vína 75 ml soya sauce Indonesia trochu celého kmínu trochu mletého pepře trochu sádla na vymazání zapékací nádoby čerstvé zelené bylinky na ozdobu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Játra"cibulajdy"
Recept na Játra"cibulajdy": Zapneme si troubu na předehřátí. Játra opláchneme, osušíme, nakrájíme na 2cm plátky a lehce poprášíme pepřem. Očištěné brambory nakrájíme na cca 3-4cm kolečka, cibuli na jemné půlkolečka a česnek na plátky. Sádlem vymazané dno zapékací nádoby zaplníme všemi pokrájenými bramborami a mírně posypeme kmínem. Posypeme plátky česneku a polovinou pokrájené cibule. Položíme snítky libečku, plátky jater a zbytek cibule. Zalijeme červeným vínem(použila jsem polosladký Cabernet), sojovou omáčkou a kečupem. Přiklopíme víkem a dáme do předehřáté trouby na 25minut péct na nejvyšší stupeň(já mám obyčejnou plynovou). Poté troubu ubereme na poloviční výkon a pečeme ještě 20minut. Podáváme se společně upečenými bramborami,ale ke šťávě, které je dost se hodí i rýže.
Poznámka k receptu na Játra"cibulajdy": Vím,že játra nějak extra zdravá nejsou,ale my je máme moc rádi,jak vepřová,tak drůbeží na různé způsoby.Tady tohle je také dobrota a já ji tady ke všem príma receptům z vnitřností přidávám.Původně jsem ještě chtěla přikrájet žampiony,ale to už by bylo chuťově přeplácané.Už tak jsem se musela držet,abych nedala alespoň kousíček osmahnuté slaninky:-) :-) :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Játra"cibulajdy", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 14.07.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 670 g vepřových jater 4 větší brambory 5 větších cibulí 5 větších stroužků česneku snítky čerstvého libečku na proložení jater 200 ml sladkého kečupu 150 ml červeného vína 75 ml soya sauce Indonesia trochu celého kmínu trochu mletého pepře trochu sádla na vymazání zapékací nádoby čerstvé zelené bylinky na ozdobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na játra"cibulajdy",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Játra"cibulajdy" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Játra"cibulajdy"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|