|
Recept na Jarní Zelená polévka – zaklechtanka
Recept na Jarní Zelená polévka – zaklechtanka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Jarní Zelená polévka – zaklechtanka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Nadrobno nakrájené mladé kopřivy i s natí, pažitka, šťovík, libeček, petrželka, mladé lístky pampelišky, řebříček – od každé byliny 2 PL, 4 brambory, ½ lvody, 1 l kyselé smetany - (já nahrazuju půlkou podmáslí a půlkou Valašské kyšky, nebo jen podmáslím, případně kefír.) Smetanu omezuju. Ale je v původním receptu 3 PL hladké mouky, sůl, máslo, ocet dle chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jarní Zelená polévka – zaklechtanka
Recept na Jarní Zelená polévka – zaklechtanka: Brambory nakrájíme nadrobno a vložíme do vroucí osolené vody. Bylinky podusíme na trošce másla asi 4 min.. K poloměkkým bramborám vložíme bylinky a zalejeme smetanou s rozkvedlanou moukou a ještě povaříme. Podle chuti osolíme a přikyselíme. Zdroj: rodinné recepty
Poznámka k receptu na Jarní Zelená polévka – zaklechtanka: U nás se jí říká zaklechtanka a dělala se vždy po velikonocích z nejmladších, právě rašících bylinek.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jarní Zelená polévka – zaklechtanka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 24.05.2010
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: Nadrobno nakrájené mladé kopřivy i s natí, pažitka, šťovík, libeček, petrželka, mladé lístky pampelišky, řebříček – od každé byliny 2 PL, 4 brambory, ½ lvody, 1 l kyselé smetany - (já nahrazuju půlkou podmáslí a půlkou Valašské kyšky, nebo jen podmáslím, případně kefír.) Smetanu omezuju. Ale je v původním receptu 3 PL hladké mouky, sůl, máslo, ocet dle chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jarní zelená polévka – zaklechtanka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jarní Zelená polévka – zaklechtanka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jarní Zelená polévka – zaklechtanka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|