|
Recept na Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou
Recept na Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g polohrubé mouky 3 vejce 4 PL oleje 400 ml mléka 1 vanilkový cukr 4 PL cukru krupice 1 prášek do pečiva 1 PL rumu nebo rumové tresti 3 stonky oloupané rebarbory + 100 g jahod + žmolenka : cukr, hrubá mouka, máslo + želatina jahoda /podle návodu, ale bez cukru/ + rozmixované 2 kiwi + čirá želatina / podle návodu, ale bez cukru /.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou
Recept na Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou: Všechny uvedené suroviny na koláč smícháme dohromady a dobře promícháme na vláčné těsto, které nalijeme na plech s pečícím papírem. Posypeme oloupanou a pokrájenou rebarborou a pokrájenými jahodami a slabě zasypeme žmolenkou. Dáme péci do předem vyhřáté trouby na cca 25 minut na 170 stupňů. Zkusíme raději špejlí, zda je koláč propečen. Koláč necháme chladnout na mřížce a mezitím si připravíme dva druhy želatiny. Jednu jahodovou a druhou si připravíme s rozmixovaných kiwi s vodou a želatinou /nebo jinou želatinou/. Ještě vlažné barevné želatiny nalijeme způsobem "cik cak" - na vychladlý koláč s ovocem. Necháme v chladu. Můžeme zdobit šlehačkou apod.
Poznámka k receptu na Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou: Dá se udělat ale i klasická želatina na koláč a bez žmolenky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 10.06.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 300 g polohrubé mouky 3 vejce 4 PL oleje 400 ml mléka 1 vanilkový cukr 4 PL cukru krupice 1 prášek do pečiva 1 PL rumu nebo rumové tresti 3 stonky oloupané rebarbory + 100 g jahod + žmolenka : cukr, hrubá mouka, máslo + želatina jahoda /podle návodu, ale bez cukru/ + rozmixované 2 kiwi + čirá želatina / podle návodu, ale bez cukru /
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|