|
Recept na Jarní kotleta s glazovanou karotkou
Recept na Jarní kotleta s glazovanou karotkou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Jarní kotleta s glazovanou karotkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 ks vepřové kotlety 2 střední cibule ½ litru vývaru z kostí 6 ks mladé karotky máslová jíška, máslo, cukr vepřové sádlo, sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jarní kotleta s glazovanou karotkou
Recept na Jarní kotleta s glazovanou karotkou: Vepřové kotlety osolíme a bohatě opepříme. Takto okořeněné kotlety obalíme v hladké mouce a na trošce rozpáleného sádla zprudka opečeme z obou stran. Jakmile jsou kotlety do zlatova opečené, přendáme je do připraveného hrnce. Na výpeku v pánvi opečeme nadrobno nakrájené cibule do zlatavé barvy. Do takto orestované cibule, přidáme ½ litru vývaru z kostí. Obsah pánve přelijeme do hrnce ke kotletám a dusíme do měkka 30 minut. Jakmile jsou kotlety měkké, tak je vyndáme z hrnce a vzniklou silnou šťávu lehce zahustíme máslovou jíškou a necháme ještě 10 minut provařit. Podáváme s vařenou rýží a lehce glazovanými plátky karotky, které vytvoříme na pánvi za použití oříšku rozpuštěného másla a lžičky cukru. Porce masa ozdobíme plátky vařeného vejce.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jarní kotleta s glazovanou karotkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 17.06.2014
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 6 ks vepřové kotlety 2 střední cibule ½ litru vývaru z kostí 6 ks mladé karotky máslová jíška, máslo, cukr vepřové sádlo, sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jarní kotleta s glazovanou karotkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jarní kotleta s glazovanou karotkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jarní kotleta s glazovanou karotkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|