|
Recept na Jarní kopřivový špenát
Recept na Jarní kopřivový špenát je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Jarní kopřivový špenát budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Jarní kopřivy vejce česnek sůl smetana (nebo mléko) jíška (dle potřeby).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jarní kopřivový špenát
Recept na Jarní kopřivový špenát: Z jara, hned jak začnou rašit nové kopřivy, se vydáme na sběr a natrháme jich co nejvíc (sbíráme světlezelené špičky - nové lístky). Doma pak kopřivy propláchneme a odstraníme tlustší stonky, pokud se nám při sběru nějaký připletl. Dáme vařit vodu a když začne vřít, spaříme s ní kopřivy (výluh můžeme klidně pít - sice to nechutná nic moc, ale je to zdravé a po zimě nám to krásně pročistí organismus). Ke spařeným kopřivám přidáme sůl a česnek dlu chuti, vejce, smetanu nebo trochu mléka a rozmixujeme. Můžeme zahustit i trochou jíšky. Poté krátce povaříme, tak aby špenát zhoustl a vejce se zavařilo, ale ne příliš dlouho, abychom neztratily léčivé látky jarních kopřiv. Kopřivový špenát má mnoho využití, tak jako klasický špenát a navíc je to i ohromně zdravá věc ;o) Spařené kopřivy je možné i zamrazit, určitě vám za dlouhých zimních měsíců přijdou k chuti ;o)
Poznámka k receptu na Jarní kopřivový špenát: Tak letos také zkusím,zatím jsem kopřivy dávala jen do nádivky .Na zahradě je nemám jen co leze od sousedů.Vyrazím do přírody.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jarní kopřivový špenát, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: marki87
- Datum vložení: 05.04.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: Jarní kopřivy vejce česnek sůl smetana (nebo mléko) jíška (dle potřeby)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jarní kopřivový špenát,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jarní kopřivový špenát - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jarní kopřivový špenát
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|