RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jarní chlebík

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jarní chlebík, recepty Jarní chlebík, Jarní, chlebík


Recept na Jarní chlebík

Recept na Jarní chlebík je zařazen v kategorii domácí pekárna. K přípravě Jarní chlebík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na omládek: 160 ml vlažné vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 21 g droždí, 200 g hladké mouky Dále do těsta: 240 ml vody, lžička octa, lžíce oleje, lžíce Bramboráku v prášku, 2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky soli, 150 g žitné celozrnné mouky jemné, 300 g pšeničné chlebové mouky.

Jarní chlebík
Zvětšit obrázek

Recept na Jarní chlebík

Recept na Jarní chlebík:
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat a hotový omládek pak v zavřené pekárně asi 45 minut kynout. Přidáme ostatní suroviny a bez předehřevu necháme umíchat těsto, které nám pak v pekárně i vykyne (může ale klidně kynout i v míse). Vykynuté vytáhneme, přetužíme a rozdělíme na dva nestejné díly - 1/3 a 2/3, z každého uděláme plošší bulku. Střed větší bulky ještě dlaní promáčkneme a do prohlubně usadíme menší bulku. Omoučeným obráceným koncem vařečky celý chlebík svrchu propíchneme až k podložce a takto upravený už necháme na plechu nakynout. Vykynutý chleba potřeme vejcem s trochou vody, vařečkou obnovíme důlek, můžeme ozdobit i semínky (použila jsem dýňová) a vložíme do vyhřáté trouby. Prvních 5-10 minut pečeme na 220°C, pak zmírníme na 190-200°C a dopečeme, ještě asi 35-45 minut. (Každá trouba peče jinak.) Chleba výrazně voní a díky nezvyklému tvaru přitahuje i oči - krajíce vypadají jako obláčky. (Těsto nemusíte dělat jen v pekárně, můžete klidně i ručně nebo robotem.)

Poznámka k receptu na Jarní chlebík:
O omládku a sladěnce (sladovitu) si můžete přečíst tady: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/... Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jarní chlebík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: cathleen
  • Datum vložení: 07.06.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Domácí pekárna
  • Suroviny: Na omládek: 160 ml vlažné vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 21 g droždí, 200 g hladké mouky Dále do těsta: 240 ml vody, lžička octa, lžíce oleje, lžíce Bramboráku v prášku, 2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky soli, 150 g žitné celozrnné mouky jemné, 300 g pšeničné chlebové mouky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jarní chlebík, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jarní chlebík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jarní chlebík

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist