|
Recept na Jakékoliv maso dušené v "papiňáku" se zeleninou na smetaně
Recept na Jakékoliv maso dušené v "papiňáku" se zeleninou na smetaně je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Jakékoliv maso dušené v "papiňáku" se zeleninou na smetaně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg jakéhokoliv masa vcelku(bylo koňské), 1 cibule, 200 g anglické(nebo jiné) slaniny vcelku, 10 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření, 8 kuliček jalovce, 6 bobkových listů, 1/2 vydrhnutého citronu, 1 sáček Mochovské mražené zeleniny(nebo jiné s více druhy), 1 lžíce čerstvého kopru(může být sušený), smetana 33%, zeleninový vývar(nebo masox)-nemusí být, olej, cukr, sůl, hladká mouka..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jakékoliv maso dušené v "papiňáku" se zeleninou na smetaně
Recept na Jakékoliv maso dušené v "papiňáku" se zeleninou na smetaně: Maso si po opláchnutí prošpikujeme klínky slaniny a celé osolíme, do papiňáku dáme olej, na něm osmažíme nakrájenou cibuli, nasypeme sáček zeleniny, kterou taky mírně osmažíme, veškeré koření-bobkové listy, pepře, nová koření, jalovce, citron nakrájený na kolečka a nasekaný kopr, dáme připravené maso, které necháme po všech stranách zatáhnout, zalijeme vývarem, aby bylo maso tak akorát potopené, hrnec zavřeme a necháme dusit. Doba dušení záleží podle druhu masa ze kterého vaříme. Po otevření hrnce si vyndáme maso, veškeré koření a vydušený citron, omáčku si ochutíme solí, cukrem a šťávou z citronu, chutě musí být vyvážené a takové, jaké máme rádi. Pak vše hrubě rozmixujeme ručním mixerem, ale můžeme zeleninu nechat tak, jak byla v sáčku. Ve smetaně si rozšleháme mouku, vylijeme do omáčky, povaříme a necháme zahustit, maso si nakrájíme na plátky a vrátíme do omáčky.
Poznámka k receptu na Jakékoliv maso dušené v "papiňáku" se zeleninou na smetaně: Omáčka je chutí docela podobná svíčkové, tato omáčka je více výrazná, kořeněná a více zeleninová. Podávala jsem s domácím knedlíkem a pochutnávali jsme si celý víkend a každý další den byla lepší a lepší, což o zvláště některých omáčkách víme!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jakékoliv maso dušené v "papiňáku" se zeleninou na smetaně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 03.01.2012
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 kg jakéhokoliv masa vcelku(bylo koňské), 1 cibule, 200 g anglické(nebo jiné) slaniny vcelku, 10 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření, 8 kuliček jalovce, 6 bobkových listů, 1/2 vydrhnutého citronu, 1 sáček Mochovské mražené zeleniny(nebo jiné s více druhy), 1 lžíce čerstvého kopru(může být sušený), smetana 33%, zeleninový vývar(nebo masox)-nemusí být, olej, cukr, sůl, hladká mouka.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jakékoliv maso dušené v "papiňáku" se zeleninou na smetaně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jakékoliv maso dušené v "papiňáku" se zeleninou na smetaně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jakékoliv maso dušené v "papiňáku" se zeleninou na smetaně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|