|
Recept na Jahody podle starého receptáře
Recept na Jahody podle starého receptáře je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Jahody podle starého receptáře budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
5 kg jahod, 1 l vody, 800- 1000 g cukru krupice, 10 g kyseliny citronové, rum dle potřeby.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahody podle starého receptáře
Recept na Jahody podle starého receptáře: Přebrané a omyté jahody dáme do mísy a přelijeme je vřelým nálevem, který si svaříme z vody, cukru a kyseliny citronové. Přikryjeme pergamenem nebo plastovou podložkou a zatížíme poklicí, aby neplavaly. Necháme stát v chladu do druhého dne. Druhý den je děrovanou naběračkou bez nálevu narovnáme do řádně vymytých sklenic. Poté je znovu zalijeme horkým a převařeným roztokem, ve kterém byly v předešlém dni. Sterilujeme při 80-85-ti stupních 15-20 minut, podle velikosti sklenic.
Poznámka k receptu na Jahody podle starého receptáře: Protože vidím, že děvčata už pilně zavařují, vzpomněla jsem si na tento osvědčený recept. Vím, že jahodové kompoty se docela rády kazí, ale při tomto postupu nikdy. Mám ho ověřený už více než 30 let, dostala jsem ho tenkrát od zkušené sousedky a navíc má tu výhodu, že se při tomto postupu vejde mnohem více jahod do sklenic. Pokud chcete, je možno zakápnout lžičkou rumu. Víčka a okraje sklenic otírám po umytí ještě alpou. Kdo chcete, vyzkoušejte, uvidíte, že je to jednoduché a předem děkuji tomu, kdo přidá foto, letos jahody zavařovat nebudeme ☺. P.S. Ještě zůstane trochu šťávy, kterou můžete vypít a nebo dát zamrazit do tvořítek a použít do nápojů.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahody podle starého receptáře, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: yanull (J@n@)
- Datum vložení: 29.08.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 5 kg jahod, 1 l vody, 800- 1000 g cukru krupice, 10 g kyseliny citronové, rum dle potřeby
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahody podle starého receptáře,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahody podle starého receptáře - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahody podle starého receptáře
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|