|
Recept na Jahodový sirup
Recept na Jahodový sirup je zařazen v kategorii nápoje.
K přípravě Jahodový sirup budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
čerstvé jahody (cca 1kg), asi 500ml vlažné vody, 20g kyseliny citronové, 3 lžíce citronové šťávy, 1 celá skořice, cukr krystal..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahodový sirup
Recept na Jahodový sirup: Jahody jsem si propláchla, očistila a nalila na ně 500ml vlažné vody. Jahody jsem rozmačkala šťouchadlem (na brambory), do nich jsem přisypala citr. šťávu, a kyselinu. Přivedla sem k varu asi na 5 min. Až začali hodně pěnit vypla sem a výslednou šťávu sem si cedila do odměrky (abych změřila objem výsledné šťávy proto ne přímo do hrnce). Mě vyšel 1,3 l přecezené šťávy na to množství jsem sypala 1,3 kg cukru krystal takže když budete mít víc jahod a i víc vlažné vody a šťávy třeba 3 l tak dát 3kg cukru. Znovu sem přivedla k varu aby se cukr dobře rozpustil, vypla jsem a dávala do sklenic. Konzistence i chuť mi přišla akorát ideální. A nádherně voní.
Poznámka k receptu na Jahodový sirup: Omlouvám se za nepřesné váhy a objemy, sirup jsem dělala opravdu tzv. OD OKA podle sebe protože tady jsem žádný jiný jahodový nenašla a i jinde na stránkách byli postupy úplně jiné tak sem to prostě zkusila. Foto je jen narychlo, láhev byla ještě horká.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodový sirup, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: amarcha (Jitka Žmolová)
- Datum vložení: 28.07.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Nápoje
- Suroviny: čerstvé jahody (cca 1kg), asi 500ml vlažné vody, 20g kyseliny citronové, 3 lžíce citronové šťávy, 1 celá skořice, cukr krystal.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodový sirup,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodový sirup - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodový sirup
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|