|
Recept na Jahodový řez se smetanou a želatinou
Recept na Jahodový řez se smetanou a želatinou je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Jahodový řez se smetanou a želatinou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Piškot na velký plech: 25dkg cukru krystal 15dkg hladké mouky 1/2 prášku do pečiva 5 žloutků + bílky na sníh 5 polévkových lžic horké vody Krém: 2 zakysané smetany 1 smetana ke šlehání moučkový cukr dle chuti Na ozdobení: jahody 2 sáčky želatiny Dr.Oetker.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahodový řez se smetanou a želatinou
Recept na Jahodový řez se smetanou a želatinou: Cukr, žloutky, horká voda se ušlehá do pěny, opatrně po troškách přisypáváme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, nakonec pomalu vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu s vyšším okrajem. Pečeme do zrůžovění cca. 10 min dle typu trouby. Po upečení necháme piškot vychladnout. Mezitím si připravíme krém, smetanu ušleháme do tuha a pomalu do ní vmícháme kysané smetany a osladíme moučkovým cukrem dle chuti. Krém natřeme na vychladlý piškot a ozdobíme jahodami. Nakonec přelijeme želatinou, kterou jsme si připravili dle návodu. Necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne.
Poznámka k receptu na Jahodový řez se smetanou a želatinou: Ovoce si můžete dát, jaké kdo má rád, může být i mražené či kompotované. Já osobně mám nejradši čerstvé jahody. Vím, že tento druh moučníku už tady je, víc druhů, ale třeba přijde vhod někomu můj piškot, který neobsahuje ani trochu tuku, je nadýchaný, rychlý a vždy se povede.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodový řez se smetanou a želatinou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: martinka
- Datum vložení: 09.08.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Piškot na velký plech: 25dkg cukru krystal 15dkg hladké mouky 1/2 prášku do pečiva 5 žloutků + bílky na sníh 5 polévkových lžic horké vody Krém: 2 zakysané smetany 1 smetana ke šlehání moučkový cukr dle chuti Na ozdobení: jahody 2 sáčky želatiny Dr.Oetker
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodový řez se smetanou a želatinou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodový řez se smetanou a želatinou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodový řez se smetanou a želatinou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|