RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jahodový řez

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jahodový řez, recepty Jahodový řez, Jahodový, řez


Recept na Jahodový řez

Recept na Jahodový řez je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Jahodový řez budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Piškot: 4 vejce ½ hrnku vanilkového cukru (používám domácí výrobu) ½ hrnku oleje 1 hrnek rozmixovaných nebo rozmačkaných jahod 2 hrnky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva špetka soli při šlehání sněhu Náplň: 1 jahodová marmeláda ½ hrnku rozmixovaných jahod 1 sáček želatinových plátků od Dr.Oetkera Šlehačka: 1 šlehačka Rama Cremefine (na šlehání) 2 sáčky šlehačky v prášku od Dr.Oetkera ¾ hrnku rozmixovaných jahod.

Jahodový řez
Zvětšit obrázek

Recept na Jahodový řez

Recept na Jahodový řez:
1. Troubu předehřejeme na 180st. a nejdříve ušleháme sníh z bílků + špetka soli.(Sníh se šlehá nejdříve z toho důvodu, že metličky jsou suché a čisté, pokud by byly od žloutků, sníh neušleháte). Dále si dáme do pár lžic vody namočit želatinové plátky. Žloutky šleháme s vanilkovým cukrem min.2minuty do pěny, zašleháme olej a zamícháme rozmixované nebo důkladně rozmačkané jahody. Nakonec zlehka zamícháme střídavě sníh a mouku s práškem do pečiva (přes sítko). Na dno dortové formy (průměr 26cm) upevníme pečící papír – boky nenatíráme, pokud máme teflonovou nebo nepřilnavou formu. Boky jen zvenčí obalíme alobalem a pečeme asi 40 min. při 180st. Po této době vyzkoušíme špejlí – jestli je upečeno, zůstane suchá. Necháme vychládnout, korpus rozřízneme na dvě poloviny a vrátíme do formy, vyložené igelitem (boky můžeme upevnit gumičkou) 2. Jahody rozmixujeme společně s marmeládou, zahřejeme želatinu dle návodu a vše smícháme. Necháme vychladnout a nalijeme na spodní korpus. Opatrně přiklopíme druhou polovinu a dáme do ledničky, než si připravíme šlehačku. 3. Šlehačku našleháme společně se sypkými šlehačkami a zašleháme rozmixované jahody. Ozdobíme dort a vrátíme na chvilku do ledničky. Upozornění: pokud píši 1 hrnek rozmixovaných jahod, tak celých jahod to budou asi 2 hrnky.

Poznámka k receptu na Jahodový řez:
Na nějakém zahraničním webu jsem narazila na fintu obalit formu pásky z alobalu, který tak nějak chladí boky formy a piškot se peče stejnoměrně a prostředek se nevyboulí. Zkusila jsem dnes poprvé a tak rovný korpus jak podle pravítka jsem ještě neměla :-), ale může to být jen náhoda. Pokud máte s tímto někdo zkušenosti, budu ráda, když se podělíte. Letos sklízím jahody dříve, než slimáci :-), tak jsem vymyslela takový jahodový „ná“řez. Na potření můžete použít klidně samostatnou marmeládu, ale do šlehačky jahodami nešetřete, nebudete litovat.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodový řez, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jahoda
  • Datum vložení: 08.08.2011
  • Počet porcí: dortová forma průměr 26cm
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: Piškot: 4 vejce ½ hrnku vanilkového cukru (používám domácí výrobu) ½ hrnku oleje 1 hrnek rozmixovaných nebo rozmačkaných jahod 2 hrnky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva špetka soli při šlehání sněhu Náplň: 1 jahodová marmeláda ½ hrnku rozmixovaných jahod 1 sáček želatinových plátků od Dr.Oetkera Šlehačka: 1 šlehačka Rama Cremefine (na šlehání) 2 sáčky šlehačky v prášku od Dr.Oetkera ¾ hrnku rozmixovaných jahod
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodový řez, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodový řez - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodový řez

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist