Recept na Jahodový mousse s mascarpone krémem
Recept na Jahodový mousse s mascarpone krémem je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - ostatní.
K přípravě Jahodový mousse s mascarpone krémem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Mousse: 200 g jahod 50 g moučkového cukru 3 polévkové lžíce pomerančové šťávy 2 plátky želatiny 200 g crème fraîche 100 g smetany 35% tuku Želatina: 2 plátky želatiny 100 g jahod moučkový cukru podle chuti Krém: 125 g mascarpone 125 g bílého jogurtu 1 polévková lžíce Lemon curd viz. poznámka 1 polévková lžíce Grand Marnier moučkový cukru podle chuti - nemusí být.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahodový mousse s mascarpone krémem
Recept na Jahodový mousse s mascarpone krémem: Mousse: Do studené vody dáme namočit želatinu. Očištěné a omyté jahody, cukr a pomerančovou šťávu společně rozmixujeme. Propasírujeme přes síto. Našleháme si crème fraîche ke kterému přidáme rozmixované jahody. V malém množství horké vody (cca 1 polévková lžíce) rozpustíme vymačkanou želatinu a přidáme k předcházející směsi a dobře promícháme. Smetanu vyšleháme do tuha a opatrně spojíme s jahodovou směsí. Rozdělíme do pohárů a dáme alespoň na jednu hodinu do lednice ztuhnout. Želatina: Ve studené vodě namočíme želatinu. Omyté a očištěné jahody rozmixujeme společně s cukrem. V malém množství horké vody (cca 1 polévková lžíce)rozpustíme želatinu, kterou přidáme k rozmixovaným jahodám. Želatinu rozdělíme do pohárů na jahodový mousse a dáme opět do lednice ztuhnout. Krém: Mascarpone se všemi surovinamy našleháme a těsně před servírováním rozdělíme do pohárů na jahodovou želatinu. Zdobíme podle fantazie
Poznámka k receptu na Jahodový mousse s mascarpone krémem: *Lemon curd http://www.toprecepty.cz/recept/21727-lemon-curd/ *Crème fraîche lze nahradit i zakysanou smetanou. *Mousse je lepší nechat v lednici do druhého dne, kdy dostane tužší konzistenci.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodový mousse s mascarpone krémem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Miquel
- Datum vložení: 25.07.2012
- Počet porcí: 4 ale záleží na velikosti poháru
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Ostatní
- Suroviny: Mousse: 200 g jahod 50 g moučkového cukru 3 polévkové lžíce pomerančové šťávy 2 plátky želatiny 200 g crème fraîche 100 g smetany 35% tuku Želatina: 2 plátky želatiny 100 g jahod moučkový cukru podle chuti Krém: 125 g mascarpone 125 g bílého jogurtu 1 polévková lžíce Lemon curd viz. poznámka 1 polévková lžíce Grand Marnier moučkový cukru podle chuti - nemusí být
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodový mousse s mascarpone krémem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodový mousse s mascarpone krémem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodový mousse s mascarpone krémem
|
|