|
Recept na Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní
Recept na Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - Řezy.
K přípravě Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto 150 g Hery 80 g moučkového cukru 1 vejce 220 g hladké mouky 1 lžička kypřicího prášku do pečiva Náplň 600 ml mléka 200 g krupicového cukru 2 sáčky pudinku libovolné příchutě (já zvolila pistáciový) 250 g měkkého tvarohu Zdobení 250 g jahod 1 sáček čirého dortového želé.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní
Recept na Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní: Tuk nakrájíme na malé kousky, přidáme cukr, vejce a prosátou mouku s kypřicím práškem. Vše zpracujeme na hladké těsto, které zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky odležet. Pak těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a vykrojíme z něj kolo o průměru dortové formy (26 cm). Vyložíme jím dno formy. Zbylé těsto rozválíme na pruh široký asi 3 cm a vyložíme jím okraj formy. Těsto lze do formy ale i vmačkat a okraje vytvořit dlaněmi. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který smícháme s tvarohem.(já vařím pudink v mikrovlnce, tam se mi nikdy nepřichytí a nepřipálí) Ještě teplou náplň nalijeme na těsto. Moučník vložíme do trouby a pečeme ho při 180 °C asi 30 minut. Koláč necháme ve formě úplně vychladnout a pak povrch poklademe plátky očištěných jahod. Potřeme je dortovým želé, připraveným podle návodu na obalu. Koláč dáme do chladničky ztuhnout (nejméně na dvě hodiny, nejlépe do druhého dne).
Poznámka k receptu na Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní: Čerpala jsem ze stránek pecenijeradost.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: katyvypl
- Datum vložení: 08.05.2012
- Počet porcí: 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy
- Suroviny: Těsto 150 g Hery 80 g moučkového cukru 1 vejce 220 g hladké mouky 1 lžička kypřicího prášku do pečiva Náplň 600 ml mléka 200 g krupicového cukru 2 sáčky pudinku libovolné příchutě (já zvolila pistáciový) 250 g měkkého tvarohu Zdobení 250 g jahod 1 sáček čirého dortového želé
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|