|
Recept na Jahodový hrk
Recept na Jahodový hrk je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Jahodový hrk budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 1 hrnek polohrubé mouky 3/4 hrnku mouč. cukru prášek do pečiva 2 lžíce kakaa 2 vejce 1/2 hrnku vlažné vody 1/2 hrnku oleje Krém 2x šlehačka 2x pudink Ole bez vaření 1x jahodový kompot Poleva 1/2 litru jahodového džusu 1x pudinkový prášek 1x vanilkový cukr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahodový hrk
Recept na Jahodový hrk: Na těsto smíchejte všechny suché suroviny, do nich pak přidejte všechny "mokré". Metličkou zamíchejte a dejte do kulaté, nejlépe teflonové, zavírací formy, dno vyložené pečícím papírem, boky lehce vytřené olejem. Pečte na 170 stupňů cca 15 min. Dejte vychladnout. Uvařte si jahodový džus s cukrem a pudinkem. Nechte trochu vychladnout. Ve větší míse s víkem smíchejte šlehačku s kompotem a pudinkem. Pokud jsou jahody v kompotu větší, můžete je trochu pokrájet. Nerozpadnou se tolik, jako mandarinky v původním hrk-hrk krému. Všichni asi postup krému znáte, ale pro ty, co ho neznají: do mísy dejte všechny suroviny na krém, pevně zavřete víkem a třeste tak dlouho, dokud se nepřestanou suroviny v míse pohybovat. Trvá to jen chvilku. No a to je skoro všechno. Na vychladlý korpus uhlaďte jahodový hrk-hrk krém a zalijte pudinkem. Nechte uležet nejlépe přes noc v lednici.
Poznámka k receptu na Jahodový hrk: Na velký plech dejte dvojitou dávku surovin. Původní recept je právě na velký plech, ale ne s hrk krémem, ale s tvarohem, cukrem a rumem, zalitý vitacitovým pudinkem. Vitacit se sehnat nedá, ostatní podobné nápoje jsou moc cítit umělým sladidlem, proto používám džusy. Lze použít jakékoliv kompotované ovoce, podle druhu ovoce volím příchuť džusu. Hrk-hrk krém jsem dala proto, že mi u Ole pudinku začíná propadat lhůta. Výhoda u tvarohového krému je ta, že můžete dát sezoní (tvrdé)ovoce.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodový hrk, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: lenina
- Datum vložení: 15.07.2012
- Počet porcí: 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Těsto: 1 hrnek polohrubé mouky 3/4 hrnku mouč. cukru prášek do pečiva 2 lžíce kakaa 2 vejce 1/2 hrnku vlažné vody 1/2 hrnku oleje Krém 2x šlehačka 2x pudink Ole bez vaření 1x jahodový kompot Poleva 1/2 litru jahodového džusu 1x pudinkový prášek 1x vanilkový cukr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodový hrk,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodový hrk - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodový hrk
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|