|
Recept na Jahodovotvarohové pokušení
Recept na Jahodovotvarohové pokušení je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Jahodovotvarohové pokušení budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
korpus: 2 vejce 60g cukru moučka 1 lžíce oleje 2 lžíce mléka 60g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva tvarohový krém: 1 měkký tvaroh (můžeme nahradit zakysanou smetanou, hustým bílým jogurtem) 1 šlehačka 1 želatina sypká 0,5dcl horké vody cukr podle chuti jahodová vrstva: 500g jahod (mražené, kompotované či čerstvé) 1 želatina sypká 0,5dcl horké vody cukr podle chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahodovotvarohové pokušení
Recept na Jahodovotvarohové pokušení: Vejce ušleháme s cukrem do hustého krému, všleháme olej a mléko, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto přelijeme do dortové formy (toto množství odpovídá formě průměr 24cm) vyložené na dně pečicím papírem a v předehřáté troubě na 180°C upečeme, přibližně 15-20min., zkusíme špejlí. Na tvarohový krém ušleháme dotuha šlehačku, všleháme cukr a tvaroh. Do hrníčku nalijeme horkou vodu, vsypeme želatinu, necháme nabobtnant za občasného zamíchání, jakmile začne lehce tuhnout, všleháme do tvarohové směsi. Směs nalijeme na vychladlý korpus a dáme chladit do ledničky. Na jahodovou vrstvu rozmixujeme jahody, osladíme podle chuti cukrem moučka, Do hrníčku nalijeme horkou vodu, vsypeme želatinu, necháme nabobtnant za občasného zamíchání, jakmile začne lehce tuhnout, všleháme do jahodové tresti. Jahodovou směs nalijeme na částečně ztuhlou tvarohovou vrstvu a vše necháme vychladit a ztuhnout v lednici nejlépe do rána. Zdobíme šlehačkou, cukrovou polevou, ovocem...
Poznámka k receptu na Jahodovotvarohové pokušení: inspirace na www.urybicky.cz, upraveno
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodovotvarohové pokušení, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 27.11.2010
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: korpus: 2 vejce 60g cukru moučka 1 lžíce oleje 2 lžíce mléka 60g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva tvarohový krém: 1 měkký tvaroh (můžeme nahradit zakysanou smetanou, hustým bílým jogurtem) 1 šlehačka 1 želatina sypká 0,5dcl horké vody cukr podle chuti jahodová vrstva: 500g jahod (mražené, kompotované či čerstvé) 1 želatina sypká 0,5dcl horké vody cukr podle chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodovotvarohové pokušení,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodovotvarohové pokušení - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodovotvarohové pokušení
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|