|
Recept na Jahodovo-tvarohovy dezert
Recept na Jahodovo-tvarohovy dezert je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené.
K přípravě Jahodovo-tvarohovy dezert budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 vajcia 4 PL krystaloveho cukru 4 PL lyzice polohrubej muky ( preosiatej) stipka soli plech 30x40 cm, papier na pecenie Tvarohova plnka: rozpis na formu 30x11x8 cm 500 g makkeho tvarohu ( u mna Quark) 200 ml kyslej pochutkovej smotany ( u mna Greek style jogurt) 2-3 PL praskoveho cukru 1 KL vanilkoveho extraktu postruhana kora z jedneho citrona okrem toho: asi 2-3 PL Nutelly na potretie roladky asi 300 g jahod.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahodovo-tvarohovy dezert
Recept na Jahodovo-tvarohovy dezert: Najprv si upecieme piskotu na roladku a na podlozku. Zvolila som si uplne jednoduchu piskotu. Bielka naslahame so stipkou soli. Ked zbeleju, pridame krystalovy cukor a slahame, kym nie je su bielka pekne biele, huste, leskle a metlicky zanechavaju stopy. Pridame zltky a na najnizsich obratkach ich zaslahame do bielkov. Pridame preosiatu muku a uz iba rucne zlahka, kruzivymi pohybmi premiesame, kym sa pekne sa hmoty spoja. Vylejeme na plech ( 30x40) vylozeny papierom na pecenie a upecieme pri teplote 190 °C asi 15 minut. Po upeceni vyberieme z rury a jeden kraj pozdlzne zarovname (asi 2-3mm). Odmeriame si sirku formy ( u mna 11cm ) a odrezeme pas piskoty. Zbytok piskoty aj s papierom stocime do rolady a odlozime bokom vychladnut. Pripravime si tvarohovu napln zmiesanim vsetkych surovin. Z vychladnutej rolady stiahneme papier a natrieme ju Nutellou. Opat stocime do rolady. Roladu skratime na dlzku formy, do ktorej ju budeme vkladat. Formu vylozime potravinarskou foliou. Nanesieme 1/2 tvarohoveho kremu, ulozime do prostriedku roladku a po bokoch ulozime nakrajane jahody. Ja som vylozila aj po stranach formu platkami jahod. Davame pozor pri ukladani jahod. Ukladame spicou dole ( po otoceni to bude vrch dezertu). Prepolene jahody na tvarohovy krem ukladame reznou stranou hore. Zakryjeme druhou polovicou kremu. Mozeme dat este jeden rad prepolenych jahod ( ja som nedavala) a prikryjeme odrezanym platom piskoty. Zabalime do potravinarskej folie a odlozime aspon na dve hodiny do mraznicky a potom dezert prelozime do chladnicky ( najlepsie na celu noc). Pred podavanim vyklopime na podnos a ostranime foliu. Krajame na 1,5 - 2 cm platy.
Poznámka k receptu na Jahodovo-tvarohovy dezert: fotopostup najdete tu: http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2013/07/jaho...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodovo-tvarohovy dezert, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: adkas
- Datum vložení: 30.08.2013
- Počet porcí: 12-15
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené
- Suroviny: 4 vajcia 4 PL krystaloveho cukru 4 PL lyzice polohrubej muky ( preosiatej) stipka soli plech 30x40 cm, papier na pecenie Tvarohova plnka: rozpis na formu 30x11x8 cm 500 g makkeho tvarohu ( u mna Quark) 200 ml kyslej pochutkovej smotany ( u mna Greek style jogurt) 2-3 PL praskoveho cukru 1 KL vanilkoveho extraktu postruhana kora z jedneho citrona okrem toho: asi 2-3 PL Nutelly na potretie roladky asi 300 g jahod
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodovo-tvarohovy dezert,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodovo-tvarohovy dezert - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodovo-tvarohovy dezert
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|