Recept na Jahodovo smetanové řezy
Recept na Jahodovo smetanové řezy je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Jahodovo smetanové řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto:Na hluboký plech 40cm na 33cm 6 vajec 1 vanilkový cukr 150 g moučkového cukru 150 g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva mléko na zředění dle potřeby Náplň: 2 kelímky kysané smetany 1 šlehačka 1 želatinový ztužovač za studena Dr.Oetker práškový cukr dle chuti konzerva jahod 410g Domácí želatina: 1 jahodový pudink 3 lžičky cukru krystal 500 ml tekutiny/ šťáva z konzervy jahod, doplněná do půl litru vodou/.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahodovo smetanové řezy
Recept na Jahodovo smetanové řezy: Smícháme ingredience na těsto (žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme vše ostatní. Nakonec sníh z bílků) a upečeme do zrůžovění. Piškot nejprve hodně vyskočí. Tak se nelekněte. Po vytažení a propíchání špejlí se vrátí na tu správnou výšku. Necháme prochladnout. Piškot lehce potřeme jah. džemem. Náplň: vyšleháme sáček ztužovače se 100 ml vlažné vody, přidáme 2 zakysané smetany, ušlehanou šlehačku a scezené jahody z konzervy. Osladíme a znovu vyšleháme. Dáme zatuhnout do lednice. Na konečnou želatinu svaříme šťávu, pudink a lehce osladíme. Na moučník lijeme vlažné.
Poznámka k receptu na Jahodovo smetanové řezy: vypadaji skvěle,dávám bodík
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodovo smetanové řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: plotna (Jana Vojtová)
- Datum vložení: 22.11.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Těsto:Na hluboký plech 40cm na 33cm 6 vajec 1 vanilkový cukr 150 g moučkového cukru 150 g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva mléko na zředění dle potřeby Náplň: 2 kelímky kysané smetany 1 šlehačka 1 želatinový ztužovač za studena Dr.Oetker práškový cukr dle chuti konzerva jahod 410g Domácí želatina: 1 jahodový pudink 3 lžičky cukru krystal 500 ml tekutiny/ šťáva z konzervy jahod, doplněná do půl litru vodou/
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodovo smetanové řezy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodovo smetanové řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodovo smetanové řezy
|
|