|
Recept na Jahodovo-piškotový řez
Recept na Jahodovo-piškotový řez je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Jahodovo-piškotový řez budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
KRÉM: 500 g tvarohu v celofánu, 3 lžíce moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce limetkové štávy, 500 ml smetany na šlehání, 1 plechovka jahod těsto:150 g cukr, 2 lžíce teplá voda, 1/2 lžičky prášek do pečiva, 4 ks vejce, 120 g polohrubá mouka podle potřeby: tuk na vymazání , mouka na vysypání na ozdobení: jahody, bílá čokoláda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahodovo-piškotový řez
Recept na Jahodovo-piškotový řez: Krém: Utřeme tvaroh s cukrem,vanilkovým cukrem a štávou z limetky.Ušleháme smetanu.Do tvarohové směsi přidáme jahody(bez štávy) a rošleháme,poté přidáme ušlehanou šlehačku a ještě trošku zašleháme. Těsto: Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh. Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme hustou pěnu, do které pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Piškotový korpus pečeme při 180 °C asi 15 minut podle typu trouby, korpus má mít zlatavou barvu. Pro jistotu zkusíme uprostřed propíchnout špejlí, těsto se nesmí lepit. Nadýchaný piškotový korpus můžeme použít pro základ jakéhokoliv dortu. Na piškotový korpus dáme jahodový krém. V horké lázni si roztopíme bílou čokoládu. Potřeme jí řez a dáme do lednice ztuhnout. Zdobíme jahodami.
Poznámka k receptu na Jahodovo-piškotový řez: K receptu nejsou žádné komentáře.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodovo-piškotový řez, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: lucie2211
- Datum vložení: 23.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: KRÉM: 500 g tvarohu v celofánu, 3 lžíce moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce limetkové štávy, 500 ml smetany na šlehání, 1 plechovka jahod těsto:150 g cukr, 2 lžíce teplá voda, 1/2 lžičky prášek do pečiva, 4 ks vejce, 120 g polohrubá mouka podle potřeby: tuk na vymazání , mouka na vysypání na ozdobení: jahody, bílá čokoláda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodovo-piškotový řez,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodovo-piškotový řez - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodovo-piškotový řez
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|