RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jahodovo-ostružinový dort

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jahodovo-ostružinový dort, recepty Jahodovo-ostružinový dort, Jahodovo-ostružinový, dort


Recept na Jahodovo-ostružinový dort

Recept na Jahodovo-ostružinový dort je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Jahodovo-ostružinový dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Korpus: 5 vajec, 120 g krupicového cukru, 80 g polohrubé mouky, 1 vanilkový pudinkový prášek Krém:250 g másla, nebo zlaté hané, 1 vanilkový cukr, 6 lžíc moučkového cukru. Jahodová marmeláda. Zdobení: 2 dortové želatiny červené, 1/2 l vody, 6 lžíc krupicového cukru, jahody, ostružiny, 1 šlehačka v prášku, 150 ml mléka.

Jahodovo-ostružinový dort
Zvětšit obrázek

Recept na Jahodovo-ostružinový dort

Recept na Jahodovo-ostružinový dort:
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, zlehka vmícháme mouku smíchanou s pudinkovým práškem. Nalejeme do dortové formy, kterou jsme vymazali sádlem a vysypali polohrubou moukou a upečeme. Necháme vychladnout a rozřízneme na polovinu. Krém: máslo s cukry vyšleháme do pěny. Horní část si položíme na prkno rozříznutou stranou nahoru, potřeme marmeládou, na ni namažeme polovinu krému. Přiložíme spodní část korpusu rozříznutou stranou na krém, přitiskneme a vrch potřeme krémem, truchu krému si necháme na potření boků. Dáme do lednice asi na hodinku stuhnout. Dort vložíme opět do formy, už bez dna, na boky dáme papír, tak aby byl vyšší než forma a pak formu uzavřeme. Krém rozetřeme až k papíru, aby želatina nevytekla. Klademe poloviny jahod po obvodu, potom dáme kruh ostružin a tak pokračujeme až je celý dort pokladený ovocem. Dáme opět vychladit do lednice. Želatinu uvaříme dle návodu na sáčku, necháme schladnout a nalejeme na dort. Dáme do lednice stuhnout. Vyndáme z formy, papír opatrně sundáme a boky pomažeme krémem. Šlehačku připravíme dle návodu na sáčku a stuhnutý dort nazdobíme.

Poznámka k receptu na Jahodovo-ostružinový dort:
Všem moc děkuji za kladné hodnocení, je moc dobrý, doporučuji ho všem, kdo mají takové dobroty rádi. Tento dortík se dá udělat i s jiným ovocem a želatinou, meze se nekladou a klidně kdo ho vyzkouší, může přidat i fotečku, budu ráda.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodovo-ostružinový dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: kucerova45
  • Datum vložení: 03.09.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Korpus: 5 vajec, 120 g krupicového cukru, 80 g polohrubé mouky, 1 vanilkový pudinkový prášek Krém:250 g másla, nebo zlaté hané, 1 vanilkový cukr, 6 lžíc moučkového cukru. Jahodová marmeláda. Zdobení: 2 dortové želatiny červené, 1/2 l vody, 6 lžíc krupicového cukru, jahody, ostružiny, 1 šlehačka v prášku, 150 ml mléka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodovo-ostružinový dort, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodovo-ostružinový dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodovo-ostružinový dort

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist