|
Recept na Jahodovo - jogurtové řezy
Recept na Jahodovo - jogurtové řezy je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Jahodovo - jogurtové řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 3 vejce 120g cukru krupice 1/2 vanilkového cukru 50ml oleje 300g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva mléko dle potřeby - cca 1 hrnek Krém: 500-600 g hustého bílého jogurtu 1,5-2 želatinové ztužovače zastudena/ 6-8 plátků želatiny 4 lžíce cukru krupice moučkový cukr dle chuti 1/2 vanilkového cukru sáček mražených jahod - cca 500g Želé: 2 sáčky červeného dortového želé cukr dle chuti voda dle potřeby marmeláda - rybízová/jahodová - dle chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahodovo - jogurtové řezy
Recept na Jahodovo - jogurtové řezy: Těsto: Žloutky oddělíme od bílků. Ušleháme je s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme olej a lehce zašleháme. Poté přidáme ostatní suroviny - a mléko dle potřeby tak, aby jsme měli tekuté těsto. Poté přidáme ušlehané bílky a lehce vmícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech / vyložený pečícím papírem. Upečeme ve vyhřáté troubě přibližně na 200° dozlatova cca 15-20 min. (radši vyzkoušíme špejlí) Krém: Jahody necháme v hrnci rozmrazit. Vzniklou šťávu slijeme, dáme stranou, ještě ji budeme potřebovat. Přidáme cukry, promícháme. Jahody necháme vychladnout. Do misky dáme jogurt, přidáme jahody, cukr dle chuti a ručním šlehačem vyšleháme dohladka. Poté přidáme dle návodu ztužovač/želatinu a opět prošleháme. Korpus potřeme marmeládou, naneseme krém a uhladíme, aby byla všude stejnoměrná vrstva. Dle návodu na obalu uvaříme dortové želé - jen místo vody použijeme slitou šťávu z jahod a dle potřeby dolijeme vodou do potřebného množství. Necháme za promíchávání lehce vychladnout, a nalijeme na krém. Celý dezert necháme v lednici alespoň půl dne ztuhnout, nejlépe však do druhého dne - lépe se pak krájí.
Poznámka k receptu na Jahodovo - jogurtové řezy: Jahody není opravdu třeba předem rozmixovat, šlehač si s nimi poradí, protože jsou měkké.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodovo - jogurtové řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Montanka
- Datum vložení: 31.05.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Korpus: 3 vejce 120g cukru krupice 1/2 vanilkového cukru 50ml oleje 300g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva mléko dle potřeby - cca 1 hrnek Krém: 500-600 g hustého bílého jogurtu 1,5-2 želatinové ztužovače zastudena/ 6-8 plátků želatiny 4 lžíce cukru krupice moučkový cukr dle chuti 1/2 vanilkového cukru sáček mražených jahod - cca 500g Želé: 2 sáčky červeného dortového želé cukr dle chuti voda dle potřeby marmeláda - rybízová/jahodová - dle chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodovo - jogurtové řezy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodovo - jogurtové řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodovo - jogurtové řezy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|