|
Recept na Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod
Recept na Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na těsto: 4 vejce, 150 g cukru krupice, 1/2 dcl oleje, 1 dcl vody, 200g polohrubé mouky, 1/2 kypř. prášku na krém: 1/2 kg jahod ( mražené necháme polevit), 1 vanilkový pudink, 1 máslo nebo 1/2 másla a 1/2 tvarohu ( nebo zakys. smetany, husté), cukr moučka dle chuti nahoru případně čerstvé jahody, dortové želé v prášku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod
Recept na Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod: Vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku s kypř. práškem. Vlejeme na vymazaný vyšší plech a upečeme. Krém: Jahody umixujeme, promícháme s pudinkovým práškem a z toho v kastrůlku hustý puding. Utřeme máslo a postupně přidáváme studený puding( uvařené jahody s pudinkem, pokud by Vám vadily zrníčka, nebo kousíčky, můžete to protlačit přes sítko,já nedělám) a opatrně zašleháme postupně tvaroh. Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu, jinak se to srazí. Cukr dávám dle chuti, každý má rád jinak sladké. Ale pozor, nezvěte si k ochutnávání celou rodinu, je to tak dobré, že Vám nic nezbude. Krém naneseme na piškot a takto může být hotovo, nebo ještě nahoru dáme jahody nakrájené na plátky a zalijeme želatinou připravenou dle návodu na sáčku. Necháme nejlépe přes noc vychladit v lednici
Poznámka k receptu na Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod: Určitě vyzkoušejte, je to fakt výborné
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: janaka (Jana)
- Datum vložení: 02.08.2009
- Počet porcí: 20
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: na těsto: 4 vejce, 150 g cukru krupice, 1/2 dcl oleje, 1 dcl vody, 200g polohrubé mouky, 1/2 kypř. prášku na krém: 1/2 kg jahod ( mražené necháme polevit), 1 vanilkový pudink, 1 máslo nebo 1/2 másla a 1/2 tvarohu ( nebo zakys. smetany, husté), cukr moučka dle chuti nahoru případně čerstvé jahody, dortové želé v prášku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|