|
Recept na Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
Recept na Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 3 vejce, 90 g moučkového cukru, trochu citronové kůry, špetička soli do sněhu, 90 g polohrubé mouky, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva Na pudink: 700 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, cukr dle potřeby - zhruba 40 g, 80 g másla - možno i 100 g. Na želé: 2 ks ovocného želé s jahodovou příchutí od Dr.Oetkera, cukr dle potřeby - zhruba 70 g, 1 lt vody na přípravu Ještě budeme potřebovat zhruba 400 -500 g čerstvých jahod a na dozdobení na talíři šlehačku, jahodový topping a lístky máty nebo meduňky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
Recept na Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou: Žloutky si vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou do bělavé pěny, taktéž si ušleháme s malou špetkou soli pevný sníh a mouku si prosijeme s práškem do pečiva. Pak do žloutkové směsi přidáme asi polovinu mouky a trochu sněhu, už lehčeji promícháme a zase přidáme druhou polovinu mouky s trochou sněhu, opatrně promícháme a nakonec už velmi lehce vmícháme zbytek sněhu. Na pečení si předem připravíme hluboký plech s okraji, ten vyložíme papírem na pečení, aby nám na plechu lépe držel, tak plech můžeme mírně navlhčit. Pokud nepoužijeme papír, tak musíme vymazat tukem a vysypat hrubou moukou. Stačí do poloviny, jelikož piškot bude nízký. Na plech rozetřeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.Po upečení i s papírem vyndáme z plechu a necháme zchladnout. Mezitím si uvaříme hustější pudink, osladíme si ho dle vlastní chuti. Po uvaření odstavíme, občas promícháme a ještě do horkého vmícháme na menší kousky nakrájené máslo, až se hmota spojí. Místo části cukru můžeme přidat při vaření vanilkový cukr, taktéž místo cukru jde použít nějaké náhradní sladidlo. Z piškotového plátu odstraníme papír na pečení, plát vložíme zpět na plech a zalijeme ještě teplým pudinkem. Ten dobře rozetřeme až k okrajům, aby nikde nebyly mezery. Už nyní se můžou na pudink poklást jahody a mírně je do pudinku zatlačit. Necháme v chladničce vychladit a pak zalijeme už velmi mírně houstnoucí jahodovou želatinou připravenou dle návodu na sáčku - v 1 lt horké vody - ale pod bodem varu, rozpustíme 2 sáčky želatiny + cukr. Místo cukru můžeme opět použít nějaké náhradní sladidlo. Doporučuji si ji připravit v dost velkém předstihu, déle to trvá než zchladne a začne želírovat, je třeba s tím počítat. Moučník zalévám když už začíná pomalinku houstnout, nemělo by se stát, že pak někde proteče a ovoce nám "neplave". Necháme v chladničce důkladně ztuhnout, krájíme na řezy a na talíři dozdobíme dle své fantazie.
Poznámka k receptu na Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou: Hledala jsem tady v podobných receptech kde přidat foto, ale tyto recepty se přece jen více odlišují, tak jsem přidala celý recept. Na tomto moučníku je větší vrstva želé a celý moučník obsahuje jen 80 g másla v pudinku. Je toho plný hluboký plech s okraji.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 22.07.2011
- Počet porcí: 12 - 15
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Na těsto: 3 vejce, 90 g moučkového cukru, trochu citronové kůry, špetička soli do sněhu, 90 g polohrubé mouky, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva Na pudink: 700 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, cukr dle potřeby - zhruba 40 g, 80 g másla - možno i 100 g. Na želé: 2 ks ovocného želé s jahodovou příchutí od Dr.Oetkera, cukr dle potřeby - zhruba 70 g, 1 lt vody na přípravu Ještě budeme potřebovat zhruba 400 -500 g čerstvých jahod a na dozdobení na talíři šlehačku, jahodový topping a lístky máty nebo meduňky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|