|
Recept na Jahodové pokušení
Recept na Jahodové pokušení je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Jahodové pokušení budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 6 vajec 6 PL pískového cukru 6 PL horké vody 6 PL polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva na krém: 2 tvarohy ve vaničce 1 šlehačka v prášku nebo smetana ke šlehání 1 vanilkový cukr + cukr podle chuti 250g čerstvých jahod i více nebo ovocný kompot cca 2 plechovky na polevu: 2 pudinky s jahodovou nebo vanilkovou příchutí, šťáva z kompotu nebo rozmixované jahody dolité vodou na množství 1l, cukr podle chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahodové pokušení
Recept na Jahodové pokušení: Vajíčka ušleháme do husté pěny s cukrem a postupně běhěm šlehání přidáváme po lžících horkou vodu. Do husté vaječné pěny pak vmícháme mouku s práškem do pečiva.Nalijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech, nebo na peč. papír.Upečeme v troubě asi na 180° dorůžova a necháme vychladnout. Mezitím už si můžeme připravit krém. Tvaroh utřeme s cukrem dle chuti , ušleháme šlehačku podle návodu a opatrně smícháme s tvarohem. Jahody nakrájené na malé kousky vmícháme na závěr do hmoty. Bez šťávy! Krém navrstvíme na vychladlý korpus, uhladíme a dáme na chvíli do lednice. Uvaříme si pudink ze šťávy z jahod nebo jahodového pyré, vody a pudinkových prášků podle návodu a osladíme podle vlastní chuti. Ještě teplou směs - pudink nesmí ztuhnout - naneseme opatrně lžící na moučník potřený krémem. Dáme vychladit a dobrou chuť!!
Poznámka k receptu na Jahodové pokušení: Množství je na velký hlubší plech. Dá se udělat i s jiným ovocem, je to výborné!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodové pokušení, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mikklik (Michaela)
- Datum vložení: 17.07.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Na těsto: 6 vajec 6 PL pískového cukru 6 PL horké vody 6 PL polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva na krém: 2 tvarohy ve vaničce 1 šlehačka v prášku nebo smetana ke šlehání 1 vanilkový cukr + cukr podle chuti 250g čerstvých jahod i více nebo ovocný kompot cca 2 plechovky na polevu: 2 pudinky s jahodovou nebo vanilkovou příchutí, šťáva z kompotu nebo rozmixované jahody dolité vodou na množství 1l, cukr podle chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodové pokušení,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodové pokušení - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodové pokušení
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|