|
Recept na Jahodové pohlazení
Recept na Jahodové pohlazení je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Jahodové pohlazení budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Piškot: vajíčka dle velikosti formy (ja mam dortovou kulatou a dělala sem ze 4 vajíček) na velký plech je vhodné z 5 - 6 vajec. Na každé vajíčko dáváme 2 PL moučkového cukru, 2 PL hladké mouky a trochu kypřícího prášku. Já na ty 4 vajíčka dala jeden celý kypřící prášek. Krém: 1 červené dortové želé v prášku, 2 vanilkové cukry, 1 smetana ke šlehání 33% , 1 smetafix ztužovač šlehačky, 2 zakysané smetany. Jahody cca 500g Želatina červená na polití ovoce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahodové pohlazení
Recept na Jahodové pohlazení: Piškot: Vajíčka si vymícháme s cukrem, moukou a kypř. práškem a vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech nebo do dortové formy. Pečeme na 200 stupňů cca 10 minut dozlatova. Necháme vychládnout. Krém: Nejprve si podle návodu na obalu želatiny uděláme želé ( obsah sáčku + 2 lžíce cukru a cca 200ml vody) a přivedeme k varu, dám do ledničky ztuhnout. V míse si vyšlehám smetanu ke šlehání se ztužovačem aby byla tuhá. Potom přidáme zakysané smetany a vanilkové cukry a vyšleháme vše spolu. Až nám želé v lednici ztuhne nastrouhame ho na struhadle do krému a zamícháme. Krém navršíme na piškot. Jahody si omyjeme a očistíme a překrájíme na polovinu nebo plátky (jak komu se líp dělá) a naskládáme na krém. Želatinu opět uvaříme dle návodu na sáčku a necháme ji lehce schládnout (ne aby ztuhla) a polijeme jim ovoce. Dáme do ledničky vychladit a můžeme podávat.
Poznámka k receptu na Jahodové pohlazení: Moooc dobrý moučník, jen se po něm zaprášilo
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodové pohlazení, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: libovolny
- Datum vložení: 09.08.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Piškot: vajíčka dle velikosti formy (ja mam dortovou kulatou a dělala sem ze 4 vajíček) na velký plech je vhodné z 5 - 6 vajec. Na každé vajíčko dáváme 2 PL moučkového cukru, 2 PL hladké mouky a trochu kypřícího prášku. Já na ty 4 vajíčka dala jeden celý kypřící prášek. Krém: 1 červené dortové želé v prášku, 2 vanilkové cukry, 1 smetana ke šlehání 33% , 1 smetafix ztužovač šlehačky, 2 zakysané smetany. Jahody cca 500g Želatina červená na polití ovoce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodové pohlazení,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodové pohlazení - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodové pohlazení
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|