|
Recept na Jahodové nic se špaldovým korpusem
Recept na Jahodové nic se špaldovým korpusem je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Jahodové nic se špaldovým korpusem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 150g špaldové mouky 100g másla 50g hnědého ( třtinového ) cukru 1 žloutek Na krém: 500g tvarohu ( nejlépe tučného ) 300ml jogurtu nebo zakysané smetany ( lze i zkombinovat obé ) 4 vejce 100g moučkového cukru 2 balíčky vanilkového pudingu ( nejlépe Dr. Oetker ) 250g čerstvých jahod balíček čirého dortového želé Dr. Oetker.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahodové nic se špaldovým korpusem
Recept na Jahodové nic se špaldovým korpusem: Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, uvrhneme do útrob mikrotenu a dáme do lednice. Připravíme si krém: Oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků, tvarohu, jogurtu ( kysané smetany ) a cukru vymícháme hladký krém, do kterého postupně přídáváme pudinkové prášky. Z bílků vyšleháme pevný sníh a lehce jej přimícháme do tvarohového krému. Z vychlazeného těsta vyválíme placku velikosti dortové formy. Její dno vysteleme papírem na pečení a její boky mázneme máslem. Těsto přemístíme do formy a prstíčkama uťapkáme po dně a trochu vyženeme :-)) okraje .. zkrátka uděláme jakoby rantl. Na korpus natřeme tvarohový krém, uhladíme a dáme péci do trouby vyhřáté na 160 st. Po 20min. zakryjeme dortík alobalem nebo pečicím papírem, teplotu snížíme na 150 st. a dopečeme. Trvá to 40-50 min. Uděláme špejlovou prubu, je-li dřívko suché, máme hotovo a zčásti vyhráno :-))). Dortík vyjmeme z trouby a necháme zcela vychladnout. Poté pokryjeme jahůdkama, neujídáme :-(. Želé si připravíme dle návodu a jahody jím přelijeme. A zase čekáme, až nám želé ztuhne. Pak už můžeme mlsat. Forma, ve které jsem pekla měla průměr 26cm.
Poznámka k receptu na Jahodové nic se špaldovým korpusem: Zdroj: Blesk pro ženy - speciál Léto 2/11, značně upraveno. Měla jsem jahod víc, tak jsem dala i dovnitř. Je to v podstatě i pro ty, co se snaží shodit nějaké to zimní kilečko :-)). Nepřeslazené, těsto skoro nikde a ještě ze špaldovky, tvarohové nic a zdravé jahody... Vyzkoušejte, je to dobrota. Omlouvám se za fotky, želé nebylo ještě dostatečně ztuhlé, ale já zítra nebudu doma a obávám se, že v pondělí, až se domů vrátím, umyju tak akorát prázdnou dortovou formu .-)))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodové nic se špaldovým korpusem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 28.05.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Na těsto: 150g špaldové mouky 100g másla 50g hnědého ( třtinového ) cukru 1 žloutek Na krém: 500g tvarohu ( nejlépe tučného ) 300ml jogurtu nebo zakysané smetany ( lze i zkombinovat obé ) 4 vejce 100g moučkového cukru 2 balíčky vanilkového pudingu ( nejlépe Dr. Oetker ) 250g čerstvých jahod balíček čirého dortového želé Dr. Oetker
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodové nic se špaldovým korpusem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodové nic se špaldovým korpusem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodové nic se špaldovým korpusem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|