|
Recept na Jahodové dvoubarevné pohlazení
Recept na Jahodové dvoubarevné pohlazení je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Jahodové dvoubarevné pohlazení budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
těsto: 1 hrnek(250 ml)cukru krupice, 1 hrnek mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 vejce, 1/2 hrnku(125 ml)oleje, 1 sáček vanilkového cukru, 1 celý prášek do pečiva, 2-3 lžíce kakaa. poleva/krém: 1 litr mléka, 5 lžic cukru, 2 jahodové pudinky-na pudink 2 zakysané husté smetany, 1 vanilkový cukr, jahody(čím víc,tím llépe), cukru tolik, jak máme rádi sladké, 1 želatinová poleva, 100 ml vody..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahodové dvoubarevné pohlazení
Recept na Jahodové dvoubarevné pohlazení: Cukr, mléko, vejce,olej a vanilkový cukr rozmícháme a přidáváme mouku s práškem do pečiva a všechno prošleháme. Na plech s pečícím papírem vylijeme 2/3 těsta a do 1/3 co nám zbývá přimícháme kakao a buď vylijeme, nebo dáváme lžící na světlé těsto, aby bylo téměř po celé ploše. Pak si uděláme polevu/krém, nejprve si uvaříme jahodový pudink a želatinovou polevu, necháme úplně vychladnout, pak rozmixované jahody s cukrem+vanilkovým cukrem a vše i se zakysanou smetanou přidáme k pudinku a prošleháme. Nalijeme na upečený moučník, každou porci ozdobíme ovocem(např.jahody+kiwi) a dáme alespoň na hodinu do lednice ztuhnout, pak rozkrájíme.
Poznámka k receptu na Jahodové dvoubarevné pohlazení: Na tom jsme si pochutnávali my, se Špagetkou a Mírou. Je to hodně osvěžující do takových horkých dnů!!! Recept jsem si poskládala z několika receptů a s polevou jsem improvizovala.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodové dvoubarevné pohlazení, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 07.09.2010
- Počet porcí: 1 plech
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: těsto: 1 hrnek(250 ml)cukru krupice, 1 hrnek mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 vejce, 1/2 hrnku(125 ml)oleje, 1 sáček vanilkového cukru, 1 celý prášek do pečiva, 2-3 lžíce kakaa. poleva/krém: 1 litr mléka, 5 lžic cukru, 2 jahodové pudinky-na pudink 2 zakysané husté smetany, 1 vanilkový cukr, jahody(čím víc,tím llépe), cukru tolik, jak máme rádi sladké, 1 želatinová poleva, 100 ml vody.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodové dvoubarevné pohlazení,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodové dvoubarevné pohlazení - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodové dvoubarevné pohlazení
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|