|
Recept na Jahodová zmrzlina se smetanou a pomazánkovým máslem
Recept na Jahodová zmrzlina se smetanou a pomazánkovým máslem je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené.
K přípravě Jahodová zmrzlina se smetanou a pomazánkovým máslem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g čerstvých jahod 200 g pomazánkového másla bez příchuti 75 g zahuštěné slazené smetany Jesenka/ v tubě 1 sáček vanilinového cukru podle potřeby a sladkosti jahod si každý může přisladit moučkovým cukrem,nebo medem.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jahodová zmrzlina se smetanou a pomazánkovým máslem
Recept na Jahodová zmrzlina se smetanou a pomazánkovým máslem: Jahody očistíme, pokud jsou velké, můžeme je nakrájet a společně s ostatními surovinami vše rozmixujeme. Rozmixovanou hmotu naplníme do vhodných tvořítek, nebo do plastové krabičky od zmrzliny a dáme na 8hodin do mrazáku. Pokud zmrzlinu zmrazujeme v krabičce, můžeme ji během mrazení každou druhou hodinu promíchat, uhladit a dát znova do mrazáku. Před samotným podáváním je dobré nechat zmrzlinu chvíli polevit, aby se nám lépe nabírala.
Poznámka k receptu na Jahodová zmrzlina se smetanou a pomazánkovým máslem: Měla jsem ze samosběru nádherné jahody a velkou chuť na zmrzlinu. Neměla jsem kefír, smetanu ani mléko. Bylo pouze pomazánkové máslo na pomazánku a manžel měl na své mlsání zašitou Jesenku:-) Představte si, že ve výsledné chuti to pm nebylo vůbec poznat. Protože je sezona jahod, přidávám tuto dnešní chutnou improvizaci, snad se někomu bude hodit. Do podobných přihazuji pár jahodových mlsek.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodová zmrzlina se smetanou a pomazánkovým máslem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 01.08.2014
- Počet porcí: necelý 3/4litr zmrzliny
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené
- Suroviny: 400 g čerstvých jahod 200 g pomazánkového másla bez příchuti 75 g zahuštěné slazené smetany Jesenka/ v tubě 1 sáček vanilinového cukru podle potřeby a sladkosti jahod si každý může přisladit moučkovým cukrem,nebo medem
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodová zmrzlina se smetanou a pomazánkovým máslem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodová zmrzlina se smetanou a pomazánkovým máslem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodová zmrzlina se smetanou a pomazánkovým máslem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|