RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jahodo(hodo)vání

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jahodo(hodo)vání, recepty Jahodo(hodo)vání, Jahodo(hodo)vání


Recept na Jahodo(hodo)vání

Recept na Jahodo(hodo)vání je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Jahodo(hodo)vání budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na piškot: 3 vejce 3 lžíce horké vody 100 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 70 g hladké mouky 70 g solamylu 1 lžička kypřícího prášku do pečiva Na krém: 1000 g jahod 2 lžíce citrónové šťávy 6 lžic moučkového cukru 700 g měkkého tvarohu 5 plátků želatiny 100 ml vody A ještě: sáček dortového želé Dr. Oetker červené extra silné na 500 ml tekutiny velkou hrst mandlových lupínků.

Jahodo(hodo)vání
Zvětšit obrázek

Recept na Jahodo(hodo)vání

Recept na Jahodo(hodo)vání:
Celá vejce vyšleháme s vodou, přidáme oba cukry a došleháme do husté, bílé pěny. Mouku, solamyl a kypřící prášek promícháme, prosijeme a po částech zašleháme do vaječné pěny. Těsto nalejeme na plech se zvýšeným okrajem a vystlaným pečicím papírem. Povrch uhladíme. Vložíme do trouby a pečeme při 180 st. cca 12 minut. Necháme na plechu a na mřížce vychladnout. Mezitím si připravíme krém: polovinu jahod překrájíme nadrobno, zalijeme citrónovou šťávou a posypeme 3 lžícemi moučkového cukru. Po 20 minutách je rozmixujeme. Tvaroh vymícháme se 3 lžícemi moučkového cukru a přidáme jahodové pyré. Želatinové plátky si připravíme dle návodu na obalu a přidáme k jahodotvarohové hmotě. Rozetřeme na chladný piškot. Zbytek jahod překrájíme a vyskládáme do krému. Přelijeme dortovým želé, které si opět připravíme dle návodu na jeho obalu. Nakonec pohážeme mandlovými lupínky a dáme do ledničky ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

Poznámka k receptu na Jahodo(hodo)vání:
Zdroj: Nejlepší domácí řezy Sladké jaro 2012 No, a protože jsem pospíchala, tak jsem želé nalila na jahody dost horké :-( takže výsledný vizuální efekt nic moc :-( Ale pozor!!! Chuťově je to teda nářez...moučník není přeslazený, piškotu, jak z fotek vidno, poskrovnu, zato jahůdky spolu s tvarohem..hmmmm Vyzkoušejte, určitě to nezvoráte tak, jako já :-(

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodo(hodo)vání, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jeden plech
  • Datum vložení: 28.06.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: Na piškot: 3 vejce 3 lžíce horké vody 100 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 70 g hladké mouky 70 g solamylu 1 lžička kypřícího prášku do pečiva Na krém: 1000 g jahod 2 lžíce citrónové šťávy 6 lžic moučkového cukru 700 g měkkého tvarohu 5 plátků želatiny 100 ml vody A ještě: sáček dortového želé Dr. Oetker červené extra silné na 500 ml tekutiny velkou hrst mandlových lupínků
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodo(hodo)vání, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodo(hodo)vání - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodo(hodo)vání

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist